Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Tuulispään ihmeboksiEilen oli ihana päivä! Järkkäsin leivosmyyntitapahtuman Tuulispään laidunkeräyksen hyväksi, ja kaikki meni vain niin kivasti ja nappiin, että en ehkä kestä. Myin tapahtumassa neljän leivonnaisen lajitelmia eli Tuulispään ihmebokseja Tampereen Vegekaupalla.

Kahdeksan euron hintainen ihmeboksi sisälsi brownieta, mansikkaista valkosuklaajuustokakkua, kardemumma-mantelikeksin sekä suklaahippu-minttuwhoopien. Juustokakun ohje löytyy täältä blogista, ja kolme muuta leivonnaista tein minkäpä muunkaan kuin Tuulispään leivontakirjan resepteillä.

Gluteenia ja vehnää vältteleville oli omat neljän euron hintaiset pikkuihmeboksit, jotka sisälsivät keksin ja whoopien. Myös nämä ohjeet löytyvät Tuulispään leivontakirjasta niiden originaalien reseptien kyljestä.

Gopalilla leipomassa ja kameraa täräyttämässä.
Vietin keskiviikon Kasvisravintola Gopalin keittiössä leipoen. Olen todella kiitollinen Gopalille siitä, että pääsin kunnolliseen keittiöön leipomaan, sillä laitoskeittiöuunit ja -tiskikoneet tekevät isosta leipomisurakasta huomattavasti kivemman. Vaikka Tampereella onkin tätä nykyä valtavasti ruokapaikkoja, joista saa pätevää vegaaniruokaa, ovat kolme Gopalia ihan oma juttunsa kaupungin kasvisruokaskenessä. Jos et ole niissä vielä käynyt syömässä, niin seuraavalla Tampere-visiitillä suosittelen ehdottomasti kokemaan Gopalin ruoat!

Kiitokset Terhille kuvasta!
Kun eilen aamulla Vegekaupan ovet avattiin, oli kadulla ihmisiä jonossa odottamassa pääsyä ihmeboksiostoksille. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana myytiin yli puolet leivoslaatikoista! Oli hurjan kiva fiilis nähdä niin paljon ihmisiä, jotka haluavat auttaa Tuulispäätä. Siinä kuitenkin tuli sen verran kiire, että en valitettavasti ehtinyt juttelemaan juuri kenenkään kanssa.

Myyntitiski oli pikkuinen, mutta ajoi asiansa.
Mukaan sai biohajoavan lusikan, mikäli mieli vaikka puistoon syömään!
Laatikoista tuli voittoa yhteensä 360 euroa, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Tuulispäälle! Kiitos ihan tosi paljon kaikille, jotka ostivat laatikon! Toivottavasti tykkäsitte sen sisällöstä. Kiitos myös Vegekaupan Terhille, joka ehdotti tapahtuman järjestämistä ja kiitokset tietysti myös ihan kaikille muillekin tavalla tai toisella auttaneille. Eilen kotiin saapuessa oli melkoisen mukava ja kiitollinen fiilis!

Tänään kaksi vuotta täyttävä Late oli Tuulispäähän saapuessaan tämmöinen pikkuinen!
Tuulispäähän tarjotaan jatkuvasti eläimiä, joita ei valitettavasti sinne voida tällä hetkellä ottaa. Lisämaa auttaisi Tuulispäätä auttamaan myös heitä. Tuulispään laidunkeräys jatkuu toistaiseksi, kunnes lisämaata on saatu ostettua tai vuokrattua. Pienilläkin summilla on valtava merkitys, joten toivon mahdollisimman monen osallistuvan. Lisätiedot ja maksuohjeet löytyvät Tuulispään sivuilta.


Huomio, huomio! Ilmoitusasiaa!

Tuulispään leivontakirjan herkkuja pääsee seuraavan kerran maistelemaan Helsingissä Vihisfestissä 12.8.! Olen menossa sinne Tuulispään perustajan eli Piia Anttosen kanssa kertomaan Tuulispään toiminnasta ja syöttämään ihmisille maistiaisia.

MoonTV kuvasi tänä kesänä Sipsarit-ohjelmaa, jonka kolme ensimmäistä jaksoa ovat jo näkyvillä MoonTV:n sivuilla. Olen mukana Tuulispää-jaksossa leipomassa. Jakson esitysaika ei ole vielä tiedossa, mutta sitä odotellessa kannattaa tietysti katsoa ne muut jaksot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti