Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Mangomansikkajäädyke


En oikein tiedä, miksi tätä kutsuisi: jäätelöksi, sorbetiksi, jäädykkeeksi vai jäädytetyksi jukurtiksi. Varmaankin tuo viimeinen osuu parhaiten kohdalle.


 • 1 mango
 • 250 g mansikoita
 • 0,5 dl vaahterasiirappia
 • 3 dl maustamatonta soijajukurttia
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja kiinteytä jäätelökoneella.

Makeuttamiseen voi käyttää myös sokeria tai tomusokeria, eikä sen kanssa kannata kitsastella, jos ei tykkää happamasta. Jos tämän jäädykkeen tekee pakastimessa, kannattaa massaa sekoitella voimakkaasti esimerkiksi puolen tunnin välein.

6 kommenttia:

 1. tämä on varmasti ihanaa! kokeilisin tätä heti jos vain omistaisin jäätelökoneen tai pakkasesta löytyisi tilaa.

  VastaaPoista
 2. Tämä oli sellaista sopivan kirpeän makeaa..

  Saattaa olla, että massa jäätyy todella kovaksi pakastimessa - näin kävi sille jäädykkeelle, jota en heti syönyt vaan pakastin. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että massassa on lähinnä vettä.

  Jäädykkeestä saa lusikoitavaa siten, että sulattaa sitä mikrossa SULATUSTEHOLLA minuutin tai pari - ja pienempiä annoksia sitten vieläkin vähemmän aikaa. Ainakin omasta mielestäni jäätelöt maistuvat paremmilta, kun ne ovat hieman pehmenneitä.

  VastaaPoista
 3. Minkälainen jäätelökone sulla on? Oliskohan sellainen kannattava hankinta... Pelkään pahoin, että se jää muutaman käytön jälkeen kaapin perukoille pölyttymään. Pakastimessa tehdyistä jäätelöistä ei vaan ikinä tuu niin hyviä :(

  VastaaPoista
 4. Mulla on Philipsin kone. Sen lisäksi oon nähnyt kaupoissa vaan Kruppsin koneita ja sellasia Mikki Hiiri -koneita. Kruppsin jäätelökone on muutaman kympin halvempi, mutta siinä pitää koko kulho säilyttää pakastimessa. Philipsin koneen kylmäelementti on semmonen lautasen kokoinen ja reilu viisi senttiä korkea, joten se vie pakastimessa melko vähän tilaa. Tässä suhteessa suosittelen tuota Philipsin konetta. Noita kylmäelementtejä voi myös ostaa lisää, jos on tosi innokas jäätelön tekijä.

  Haaveilin jäätelökoneesta monta vuotta, viimeisen vuoden erityisen kovasti. Olen tehnyt kolme satsia jäätelöä tuolla koneella, enkä kyllä usko, että se jää komeron perälle pölyttymään. Olen sen verran jäätelöfriikki. Oletan, että tuolla koneella voi tehdä muutakin kuin makeita jäätelöitä, esimerkiksi jokin kylmä keitto voisi saada uusia ulottuvuuksia jäätelön muodossa..

  Tykkään itse eniten suklaajäätelöstä, joten koska Ingman lopetti Suklaa Tofulinen valmistamisen, tuli jäätelökone todella tarpeeseen.

  VastaaPoista
 5. Kuinka paljon tuosta tulee tota sorbettia? Itse omistan sen uuden pikkuisen obh nordican koneen jossa pystyy kerrallaan tekemään olikohan nyt 3.2dl...Tosin kaksi kulhoa sain mutta pakkasessa tilaa tällä hetkellä vaan toiselle kulholle.

  VastaaPoista
 6. Tämän valmistamisesta on tosi kauan aikaa, joten en varmaksi voi sanoa, että muistan oikein. Veikkaan siis, että annoksen kokonaismäärä on puoli litraa :)

  VastaaPoista