tiistai 30. kesäkuuta 2009

Kampanisut

Tässäpä ohje Kamomillan kaipaamiin kampanisuihin!
Mummoni Helli-sisko leipoi aina kampanisuja, kun olimme hänen luonaan vieraisilla Lapissa. Vain Hellin tekemät kampanisut ovat olleet niitä ainoita oikeita kampanisuja. Missään nimessä kampanisujen ei pidä olla makeita.
En ole syönyt kampanisuja yli kymmeneen vuoteen - vegaanisia kampanisuja en ole syönyt koskaan. Sain idean yrittää tehdä niitä itse, koska olen lähdössä pariksi viikoksi Lappiin lomalle. Suhtauduin etukäteen hieman skeptisesti lopputulokseen, mutta hyviähän ne olivat, ja maistuivatkin ihan siltä, miltä muistan kampanisujen maistuvan!
Ulkonäön suhteen pitää vielä hieman petrata: näitä en kehtaisi tarjota juhlissa. Toisaalta näistä tuli hieman jotain otusta, kuten terrieriä, muistuttavia.. Siksipä asettelinkin ne kuvaan tuolla tavalla koiramaisesti Kamomillan ympärille :)
Kampanisut
  • 150 g tummansinistä Keiju-margariinia
  • 1,5 dl maustamatonta soijajukurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Sekoita margariini ja jukurtti keskenään. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja tämän jälkeen margariini-jukurtti-seokseen.
Pyörittele taikinasta noin peukalon paksuisia pötköjä. Litistä ne noin sentin paksuisiksi. Leikkaa 5 cm:n pituisiksi. Leikkaa jokaiseen palaan veitsellä muutama viilto ja taivuta kampanisuja hieman, jotta "kamman piikit" erkanevat toisistaan.
Paista 200 C-asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu