keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Silmäpullat

Kamomillan konditoriassa on ollut hieman hiljaista. Olin ensin lomamatkalla Lapissa ja sen jälkeen olen ollut muuten vain laiska. Chocochilissä paistettiin muutama päivä sitten pähkinäpuusteja, joten kauhea pullanhimo iski myös minuun.

Omissa pullissani oli rusinoiden lisäksi pistaaseja, mutta ne eivät juuri maistuneet. Keksin vasta pullien paistamisen jälkeen, että olisin voinut laittaa pistaasit Keijun ja sokerin kanssa pullan silmään, jolloin ne olisivat tulleet ihan eri tavalla esiin. Tai sitten olisin voinut jättää ne kuorimatta, jolloin ne olisivat varmasti tulleet huomatuiksi ;)

Silmäpullat (n. 16 kpl)
  • 2,5 dl kasvimaitoa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,75 dl sokeria + pari ruokalusikallista pullien silmiä varten
  • 2 tl kardemummaa
  • 50 g Tummansinistä Keijua + n. 0,5 dl pullien silmiin
  • (0,5 dl rusinoita)
  • (o,75 dl pähkinöitä tai manteleita, kokonaisina tai rouheena)
Lämmitä kasvimaito 42-asteiseksi. Sekoita yhteen noin puolet jauhoista, kuivahiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää lämmin kasvimaito jauhoseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon myös sulatettu margariini. (Jos haluat, lisää tässä vaiheessa rusinat ja pähkinät.)

Sekoita loput jauhoista taikinan joukkoon ja vaivaa taikina lopuksi käsin kiinteäksi. Anna kohota puolisen tuntia.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa ja paina niihin keskelle kolo. Laita koloihin pieni nokare margariinia ja ripaus sokeria. Laita uuni päälle ja anna pullien vielä kohota.

Paista pullia 225 C-asteessa n. 10 minuuttia. Valmiit pullat voi voidella sokerivedellä, jolloin ne saavat nätin kiillon.


Itse tykkään syödä pullani viljakahvin kanssa. Viljakahvi maistuu hyvältä, mutta ei aiheuta niitä haittoja, joita kahvi aiheuttaa. Pidän kyllä erittäin paljon kahvikahvin mausta, mutta en niistä vatsakivuista tai levottomasta olosta, joita kahvi aiheuttaa. Viljakahvi maistuu melko paljon kahville, mutta mitään muuta tekemistä sillä ei sitten kahvin kanssa olekaan.

Viljakahvi valmistetaan viljoista, kuten ohrasta ja vehnästä sekä esimerkiksi sikurista ja muista makua tuovista aineksista. Myös pelkästä speltistä valmistettua viljakahvia on saatavilla. Suurin osa viljakahveista myydään pikakahvina, mutta myös suodatettavaa viljakahvia on olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu