maanantai 1. kesäkuuta 2009

Mansikkajäätelö


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Mansikkajäätelö
 • 7 dl kasvimaitoa (tai 5 dl kasvimaitoa ja 2 dl vettä)
 • 3 rkl maissitärkkelystä
 • ripaus suolaa
 • 1 tl vaniljaa tai vaniljasokeria
 • 0,5 dl sokeria
 • n. 1 l mansikoita
  Sekoita kaikki aineet mansikoita lukuunottamatta yhteen kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, jolloin seos sakenee. Siirrä kattila kylmään veteen viilenemään. Kun seos ei ole enää kuumaa, laita se jääkaappiin muutamaksi tunniksi kylmenemään.

  Kun on jäätelönteon aika, soseuta mansikat ja sekoita ne kasvimaitoseoksen kanssa. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

  Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

  - Satu