Info | Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Täytekakkuopas
| Reseptiarkisto
| Joulureseptit

Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin.
Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.

perjantai 2. lokakuuta 2009

Voileipäkakku

Tulipahan tehtyä tällaistakin, vaikken oo ikinä ennen tehny! Tämänkertainen resepti ei ole turhan tarkka, koska voileipäkakuissa on toivottavaa käyttää mielikuvitusta. Voileipäkakkua varten tarvitset pääsääntöisesti:
  • Leipää
  • Täytettä
  • Kuorrutteen
  • Koristeita
Voileipäkakun voi tehdä perinteisesti laatikkomaiseksi latomalla leipäviipaleita päällekkäin - erittäin perinteisen voileipäkakusta saa, jos käyttää vuorotellen tummaa ja vuorotellen vaaleaa leipää. Tämä voileipäkakku on kuitenkin kaikkia perinteitä uhmaten tehty pyöreäksi. Tähän käy mikä tahansa pyöreä ja tarkoitukseen sopivankokoinen vati. Vati kannattaa ensin vuorata kelmulla, jotta kakku on myöhemmin helpompi kumota vadista pois. Tämän jälkeen vati vuorataan reunoilta ja pohjastaan leivällä ja pohjalle levitetään ensimmäinen kerros täytettä. Jos täyte on kosteaa, ei kakkua mielestäni tällöin tarvitse erikseen kostuttaa.


Täytteen päälle levitetään uusi leipäkerros, jonka päälle levitetään uusi kerros täytettä, jonka päälle levitetään leipäkerros, jonka päälle levitetään jne. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros, joka lopulta toimii kakun pohjana, kunhan kakku kuorruttamista varten kumotaan. Kakku kannattaa myös päällystää kelmulla ja laittaa vaikkapa pieni paino päälle, jotta kakku kiinteytyy mukavasti. Kakku saa odotella jääkaapissa kuorruttamista vaikka seuraavaan päivään.

Oman voileipäkakkuni täytteenä oli mustapavuista, valkosipulista ja tomaatista tehtyä tahnaa, jonka sekaan oli pilkottu paprikaa sekä Redwoodin valmistamaa kananlihanoloista tuotetta, jota voi ostaa ainakin Ruohonjuuresta sekä Punnitse ja säästä -kaupoista.

Päällystin kakun vatkatun kookoskerman* sekä majoneesin yhdistelmällä, mutta tämä ei ollut erityisen herkullista. Käytännössä kookos ei maistunut lainkaan, kun taas majoneesi maistui aivan liikaa. Suosittelen mieluummin vaikkapa soijatuorejuustoa tai Tartexia.

Mutta kaiken kaikkiaan siitä tuli näin hassu:

*Kyllä! Kookoskerma vatkautuu! Tarvitset paksua kookoskermaa (esim. Kara), joka on viettänyt aikaansa vähintäänkin jääkaapissa, jos ei jopa pakastimessa. Kookoskermavaahtoa voi laittaa vaikkapa täytekakun päälle, jos tykkää kookoksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti