torstai 11. maaliskuuta 2010

Cantaloupe-mansikka-appelsiini-sorbetti


Valmissorbetit saattavat olla välillä turhan makeita, mikä on aika iso ongelma, jos haluaa syödä sorbettia enemmän kuin lusikallisen kerralla. Tässäpä ohje ei-niin-makealle sorbetille, jossa kaikki maut maistuvat sopivasti.


 • 160 g mansikoita
 • 1/4 cantaloupe-melonia
 • 3 dl appelsiinimehua
 • 0,75 dl agavesiirappia (tai muuta makeuttajaa)
Kuori cantaloupe, poista siitä siemenet ja pilko noin mansikan kokoisiksi paloiksi. Laita cantaloupe mansikoiden, appelsiinimehun ja agavesiirapin kanssa blenderiin ja käynnistä masiina. Jäädytä sorbetiksi jätksikoneen ohjeiden mukaisesti.

2 kommenttia:

 1. Suloinen 'baby pink' -väri!

  Olen samaa mieltä, että kaupan sorbetit on aika äiteliä, paras tulos syntyy kotona kun surrauttaa jäiset ainekset yhdessä tai jäädyttää koneella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista - mun ruudulla se näyttää enemmän oranssilta :)

  Harmittaa, kun mun jätskikone oli pitkään kaapissa tyhjän panttina. Ostin itselleni Wheeler Del Torron The Vegan Scoop -jätskikirjan ja johan löytyi inspiraatiota. Tuon kirjan ansiosta aloin haaveilla myös pastakoneesta, koska sen avulla voisi tehdä jäätelöstä spagettia! En ole vielä ehtinyt kokeilla mitään kirjan ohjeita, koska en ole saanut aikaiseksi ostaa arrowjuurijauhetta, joka kai olisi sitten paras tärkkelys jätskiä ajatellen..

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu