maanantai 8. maaliskuuta 2010

Maapähkinävoitäytekeksit

Näiden keksien täyte on jotain aivan mahtavuutta! Hieman niin kuin snickersiä.. Voit käyttää mitä tahansa maapähkinävoita, mutta suosittelen suolattua ja sileää. Tätä täytettä voi aivan varmasti käyttää myös kakun kuorruttamiseen tai vaikkapa jäätelökastikkeena, vaikkakin siihen tarkoitukseen se voi olla hieman liian jämäkkää, mutta ketä se haittaa, kun onhan jäätelökin sellaista.

Viikonloppuna juhlin sukulaisteni kanssa synttäreitäni ja valevalmistujaisiani, joten siksi blogimerkintöjä tulee nyt muutaman päivän sisällä useampi. Tiedossa on vielä toiset samanlaiset juhlat kavereita varten, kunhan valmistun virallisesti, joten lisää kakkua on tiedossa noin kuukauden kuluttua :) Viikonlopun juhlissa oli alkudrinkkinä inkiväärillä ja granaattiomenalla maustettu vaaleanpunainen tervetulomalja, joka sai vierailta paljon kehuja - eräs lapsi jopa pyysi saada sitä lisää..


Näiden maapähkinävoitäytekeksien keksiosio on sama kuin pääsiäispupuissa, joita tein noin vuosi sitten. En millään enää muista, kuinka monta keksiä taikinasta tällä kertaa tuli - ehkäpä lähemmäs neljäkymmentä.. Paista keksit ensin ja anna niiden jäähtyä ja vasta sitten täytä ne, jotta täyte ei sula ja valu pois keksien sisältä.

Maapähkinävoitäyte
  • 50 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 100 g suklaata sulatettuna (Omissa kekseissäni oli vegaanista maitosuklaata)
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan maapähkinävoi ja sulatettu suklaa.

Jaa täyte jäähtyneiden keksipohjien päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paina toinen keksi täytteen päälle varovasti. Säilytä keksit jääkaapissa. Keksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun täyte on hieman pehmentänyt keksiä.

2 kommenttia:

  1. Herkullisia keksejä ja loistavia muotteja!

    VastaaPoista
  2. Keksit oli kyllä hyviä. Muotin oon ostanut Sokokselta, jos jotakuta kiinnostaa hankkia itselle samanlainen ;) Tuo mun muotti on tosin siitä vähän huono, että se osa, joka leikkaa sen pikkukuvion täytyy taikinasta neljän keksin jälkeen, jolloin se pitää tyhjentää manuaalisesti hammastikulla tms.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu