lauantai 17. heinäkuuta 2010

Tiikerikakku



Päivitys 12.10.2013: Tästä linkistä löydät vähän uudemman ja paremman sekä ennen kaikkea kooltaan isomman tiikerikakun. Ohjeessa käytetään appelsiininkuorta, mutta sen voi tietysti jättää pois.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Serkullani oli tänään rippijuhlat, jonne tätini pyysi minulta tiikerikakun. Oli hauskaa välillä leipoa jotain näinkin perinteistä. Paistoin kakun taikinaan nähden ihan liian isossa vuoassa, koska pienempi vuokani oli liian pieni - tämä tarkoittanee siis vain sitä, että saan hyvän syyn lähteä leivontatarvikeostoksille!

Tiikerikakku
  • 150 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soijajukurttia
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,25 tl leivinjauhetta
Tiikerin tummaa raitaa varten tarvitset
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vettä
Kakkuvuokaa varten tarvitset
  • Lisää Keijua tai öljyä
  • Korppujauhoja, mannaryynejä, vehnäjauhoja tms.
  1. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka ja laita uuni lämpiämään 175 C-asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Sekoita soijajukurtti niiden joukkoon.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos nopeasti rasvaseoksen joukkoon. Älä vatkaa liian kauan, jotta taikina ei sitkostu.
  5. Ota taikinasta kolmannes tai puolet toiseen astiaan ja sekoita sen joukkoon vesi ja kaakaojauhe.
  6. Levitä taikina kakkuvuokaan haluamallasi tavalla: Klassisen tiikerikakkutyylin edustajat ovat sitä mieltä, että ensin laitetaan kerros vaaleaa, sitten väliin kerros tummaa ja vielä päälle kerros vaaleaa taikinaa. Oma tapani oli tällä kertaa sellainen, että laitoin puolet taikinasta vuoan pohjalle, jonka jälkeen lisäsin loppuun taikinaan kaakaojauheen ja veden, jonka sitten levitin vaalean taikinakerroksen päälle.
  7. Paista kakkua n. 50 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei jää taikinaa. Kakku kannattaa peittää leivinpaperilla jo heti paistamisen alussa, jotta kakku ei pala.
  8. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen.

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoiseen vuokaan tästä tulee hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käyttää vähintään 1,2 litran vetoista vuokaa :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu