torstai 5. elokuuta 2010

Teemo-kakku

Poikaystäväni kavereineen viettää seuraavat vuorokaudet äärimmäisen terveellisissä olosuhteissa: keinovaloa, limonadia, energiajuomaa, karamellia, mahdollisimman vähän unta ja mahdollisimman paljon tietokonepelejä. Tulossa on siis LANit!

Ystävykset saavat syödäkseen myös suklaatäytekakkua, joka on koristettu League of Legends -pelin Teemo-nimisellä hahmolla. Teemo on minulle ennestään tuntematon tyyppi, koska PC-pelit eivät kuulu harrastuksiini - olen ehdottomasti Nintendo-fani 4ever. Myös kuvan maalaaminen kakkuun oli minulle ennestään tuntematon juttu.

Tästä alkoi maalaaminen: Ensin osittain läpipiirsin ja osittain piirsin vapaalla kädellä kuvan leivinpaperille. Tämän jälkeen piirsin ääriviivat viime viikonlopulta ylijääneeseen vaahtokarkkitaikinaan terävähköllä muotoiluvälineellä.


Ääriviivojen maalaamisen jälkeen alkoi värittäminen: Pastaväriä voi käyttää joko sellaisenaan tai vedellä ohennettuna. Kummassakin tapauksessa pienikin määrä väriä riittää pitkälle.


Kakkupohja on sama kuin viime viikonlopun hääkakussa. Kostutin kakun kauramaitokahvilla ja täytin suklaakermavaahdolla. Kakku on kuorrutettu suklaakuorrutteella ja pilkotuilla pistaaseilla.


Lopputulos olisi voinut olla taidokkaampikin, mutta siveltimeni oli liian leveä ja värivalikoimani taas liian kaita. Enpä muuten muista, milloin olisi kirjakaupassa käydessä ollut niin paha mieli kuin eilen: tarjolla oli monta hyllyllistä eläinkarvasiveltimiä, mutta ei ainuttakaan varmasti eläimetöntä sivellintä...

Yksinkertainen suklaakermavaahto
- 1 prk vatkattavaa soija- tai kaurakermavaahtoa (Suosittelen Soyatoo!:ta)
- 50-100 g tummaa suklaata

1. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon. Käynnistä mikro aina viideksitoista sekunniksi kerrallaan ja sekoita suklaata aina välissä. Kun suklaa on melkein sulanut, ei sitä tarvitse enää lämmittää, vaan riittää, että suklaata vain sekoittelee.
2. Vatkaa kasvikermavaahto mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä onnistuu kaikkein parhaiten, kun kerma on jääkaappikylmaa ja sen vatkaa sähkövatkaimella.
3. Kaada sulanut suklaa kasvikermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään lisää ja odottamaan kakun täyttämistä.

Vinkkejä:
- Suklaakermavaahdosta tulee hyvinkin suklaista, jos yhtä kasvikermapurkkia kohden käyttää sata grammaa suklaata - joidenkin mielestä tämä on ainoastaan hyvä asia, mutta jotkut taas pitävät hieman lempeämmästä vaahdosta. Käyttämällä vegaanista maitosuklaata, tulee suklaakermavaahdosta miedomman makuista.
- Voit maustaa suklaakermavaahtoa vanilja-aromilla, ripauksella suolaa, muskottipähkinällä, kanelilla tms.
- Minttusuklaata käyttämällä saat herkullista minttusuklaakermavaahtoa. Minttusuklaakermavaahtoa ei kokemukseni mukaan kannata säilyttää jääkaapissa ennen sen levittämistä, koska se jostain syystä jähmettyy kovemmaksi kuin muusta suklaasta tehty vaahto.
- Suklaakermavaahdosta valmistuu noin tunnissa jäätelöä, jos sen pakastaa annoskulhoissa.

5 kommenttia:

  1. Vähänkö sä hemmottelet niitä! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi mahtava!! Pojilla on mukava ilta/yö tiedossa :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa kakku!

    Löysin blogisi vasta ja jään seuraamaan varmasti. Ohjeesi sopivat nimittäin täysin allergiselle perheelle, kiitos.

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas kaikille :) Oli tosi kivaa maalata pitkästä aikaa. Voisin yrittää seuraavaksi myös paperille maalaamista..

    La Petite Princesse, toivottavasti täältä löytyy sulle vinkkejä ja inspiraatiota - kuulen tosi mielelläni kommentteja, jos kokeilet reseptejä :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu