torstai 23. joulukuuta 2010

Puolukkainen kinuskikakku

Saan huomenna mennä lähes valmiiseen pöytään vanhempieni luokse. Minun tehtäväkseni jäi vain jälkiruoan tekeminen ja seesaminsiemenillä kuorrutettujen tofukuutioiden paistaminen, sillä äitini on huolehtinut pöytään vegaaniset laatikot, rosollin ja muut rehut sekä seitankinkun. Minulle on kuulemma varattu neljää erilaista soijajuustoakin!

Jälkiruoaksi on tänä vuonna kinuskikakkua soijakermavaahdolla ja puolukoilla täytettynä. Kakkupohjan ohje löytyy täältä. Tavoistani poiketen paistoin kakun kakkuvuoassa. Taikinasta riitti kahteen kakkuun eli yhteen halkaisijaltaan 17-senttimetriseen sekä yhteen minikakkuun. Minikakku paistui 30 minuutissa, mutta isompi kakku tarvitsi kypsyäkseen 50 minuuttia. Kinuskin ohje on täällä. Käytin Alpron soijakermaa ja silläkin tuli tosi hyvää kinuskia. Huomenna selviää, keitinkö kinuskia sittenkin liian kauan..

Tämän pidemmittä puheitta toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää joulua!

2 kommenttia:

  1. Oikein kaunis kakku!

    Hyvät Joulut sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyvää joulua vielä kertaalleen! Puolukat muuten sopivat tähän kakkuun ihan kamalan hyvin, ja kinuskin keittoaika osui juuri nappiin :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu