sunnuntai 7. elokuuta 2011

Paahdetut siemen-pähkinä-sokerinamit


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Näitä iloisenvärisiä nameja on tosi helppo tehdä, eikä niiden valmistamisessa tarvitse noudattaa ohjetta lainkaan orjallisesti. Pähkinät ja siemenet voi valita mielensä mukaan ja sokerin ja siirapinkin voi vaihtaa tavallisiin, jos ei ole hifistelytuulella. Siirapin lisääminen "taikinaan" tekee nameista hieman taipuisia, joten jos haluat rapsahtavia nameja, kannattaa siirapin tilalle laittaa sokeria. Tällöin kannattaa varoa sitä, ettei sokeri sulaessaan kärvenny.Paahdetut siemen-pähkinä-sokerinamit
 • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
 • 1 dl kurpitsansiemeniä
 • 2 rkl pinjansiemeniä
 • 2 dl saksanpähkinöitä
 • 1 dl pistaasinsydämiä
 • 0,5 dl palmusokeria
 • 0,5 dl ruokosokerisiirappia
 • 1/8 tl ruususuolaa
 • 1/8 tl vaniljajauhetta
 1. Paahda kutakin siemen- ja pähkinälajia yksinään muutaman minuutin ajan kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Siemenet ja pähkinät palavat helposti, joten älä pidä levyä liian kuumalla. Heilauttele paistinpannua tai sekoittele siemeniä ja pähkinöitä lastalla usein. Kun siemenet alkavat poksua ja tuoksua paahtuneilta, ovat ne valmiit. Pähkinät eivät poksu, mutta ne saavat saada hieman kauniin ruskeaa (ei mustaa) väriä pintaansa. Siirrä paahdetut siemenet ja pähkinät kulhoon odottamaan.
 2. Mittaa sokeri, siirappi, suola ja vanilja paistinpannulle ja sekoittele, kunnes seos on juoksevaa.
 3. Kaada paahdetut siemenet ja pähkinät sulan sokerin sekaan ja sekoita. Kaada seos leivinpaperin päälle ja tasoita litteäksi levyksi. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi.

2 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu