lauantai 24. syyskuuta 2011

Rusettikakku


Tässä on toinen yllätyssynttärikakuista. Kakkupohja on sama kuin hasselpähkinäisessä suklaatäytekakussa sillä erotuksella, että kasvimaitona on käytetty osittain kookosmaitoa. Kookos ei juurikaan maistunut valmiissa kakussa, joten kaiken kasvimaidon voisi hyvin korvata kookosmaidolla, jos haluaa kakkupohjan maistuvan kookokselta.Kakku on halkaistu kahteen osaan ja kostutetta kauramaidolla. Kakun välissä on mustikoita ja vadelmia sekä suklaamoussea, joka on valmistettu soijavispistä ja riisimaitosuklaasta. Käyttämäni soijavispi, Sure Whip, oli minulle uusi tuote ja siitä jäi tällaiset fiilikset:
 • Tuote on tosi edullinen. Litran vetoinen pakkaus maksaa muutaman euron.
 • Se on erittäin riittoisaa, sillä yhdestä purkista tulee vaahtoa valmistajan lupausten mukaan jopa neljä litraa.
 • Sure Whip vaahtoutuu nopeasti ja pysyy muodossaan.
 • Vaahto maistuu ensin hyvältä, mutta sen jälkimaku on metallinen. Pahan maun saa kuitenkin piilotettua, jos vaahdon sekoittaa suklaan kanssa.


Kakku on kuorrutettu valkoisesta Sweet William -suklaasta tehdyllä kaulittavalla suklaamassalla. Käytin massaan 200 g suklaata ja kuorrutteesta tuli aika ohut. 24-senttisen täytekakun kuorruttamiseen kannattaakin valmistaa massaa 300 g:sta suklaata. Massa on tosi helppo valmistaa ja työstää. Se myös maistuu paljon paremmalta kuin sokerimassa tai marsipaani, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Koristeena oleva rusetti on myös muovailtu suklaamassasta, joka on valmistusvaiheessa värjätty punaiseksi Squires Kitchenin pastavärillä. Käytin rusettiin yhden annoksen verran kaulittavaa suklaamassaa. Youtubesta löytyy useita ohjeita rusetin muotoilemiselle, esim. tämä. (Videossa rusetin sisälle laitetaan muovia, jotta se pysyisi muodossaan, mutta oma rusettini pysyi hyvin mallissaan ilmankin.)

Youtubesta kannattaa etsiskellä muutenkin leipomisvideoita, sillä niistä saa tosi hyviä vinkkejä leipomis- ja koristelutekniikoihin.

5 kommenttia:

 1. Ihania kakkuja - jälleen kerran! Ja toi Sweet William-suklaa oli mulle uusi juttu, kiitokset vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. -siis ei itse valkosuklaa vaan toi kaulittava massa :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Santra :) Kokeile ihmeessä tuota suklaamassaa. Oon ite vieläkin ihan ihmeissäni siitä, kuinka helppoa se on tehdä ja käyttää.

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi miten ihana kakku taas!

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu