tiistai 4. lokakuuta 2011

Eläinten päivän kärsät ja saparot

Maailman eläinten päivää juhlistamaan valmistin kärsäkeksejä ja saparokakkusia. Oink oink!!
Kärsäkeksit (n. 20 kpl)
 • 1 tl pellavarouhetta
 • 1 rkl vettä
 • 100 g vegaanista margariinia
 • 1 dl sokeria
 • 0,25 tl jauhettua vaniljaa
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • Kuorruttamiseen vegaanista valkoista suklaata sekä karmiinitonta punaista elintarvikeväriä
 1. Sekoita pellavarouhe ja vesi ja anna sen turvota sen aikaa, kun vaahdotat margariinin ja sokerin.
 2. Lisää margariinivaahtoon pellavaseos, vanilja sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
 3. Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
 4. Jauhota pöytä sekä kaulin ja kaulitse puolet taikinasta muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla kärsiä ja siirrä ne leivinpaperille. Leikkaa sierainaukot vasta leivinpaperin päällä. Tee sama juttu koko taikinalle. Saat noin kaksi pellillistä kärsiä.
 5. Paista kärsiä 200-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat saaneet hieman väriä.
 6. Kuorruta jäähtyneet kärsät värjätyllä maidottomalla valkoisella suklaalla.
Suosittelen kärsien kuorruttamiseen Sweet William -suklaata, koska se sulaa kaikkein parhaiten. Lisää elintarvikeväri tai muu väriaine (esim. mehu) kattilaan tai kulhoon ennen kuin kuumennat seosta, jotta suklaa ei juoksetu.


Meillä on taito unohtaa, mistä ja minkälaisista olosuhteista ruokamme tulee ja keitä kaikkia ruoantuotannon ongelmat koskettavat: eläimet, ihmiset, tulevat sukupolvet. Eläinten päivänä pieni leivonnaisesta pilkistävä saparo muistuttaa syöjäänsä siitä, että ruokamme ei tarvitse aiheuttaa kenellekään kipua, tylsistymistä, stressiä tai ennenaikaista kuolemaa.

Saparokakkuset on tehty hasselpähkinäpikkukakkusten ohjeella. Osa kuorrutteesta on ennen kaakaon lisäämistä otettu talteen ja värjätty vaaleanpunaiseksi saparoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu