lauantai 1. lokakuuta 2011

Musta synttärikakku


Tällä kertaa tavoitteena oli tehdä musta kakku, minkä tiesin jo ennalta vähän hankalaksi hommaksi. Yritettyäni värjätä suklaakuorrutetta mustalla elintarvikevärillä ja saatuani lähinnä hieman harmaampaa ruskeaa, päätin koristella kakun valmiiksi mustilla jutuilla.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Musta synttärikakku
 • Pohjana on suklaakakku (ilman suklaarouhetta), joka on paistettu 16-senttisessä irtopohjavuoassa ja leikattu kolmeen osaan. Tai oikeastaan neljään, sillä tasoitin kakun leikkaamalla muhkuraisen päällipuolen pois.
 • Kakku on kostutettu soijamaidolla.
 • Kakun välissä on vadelmia ja valkosuklaamoussea.
 • Kakun kuorrutteena on käytetty suklaakuorrutetta, jonka ohjeen löydät täältä.
 • Koristeena on käytetty luonnonlakua, turkinpippurirouhetta ja värjätystä sokerimassasta väännettyjä kirjaimia.

Lehmätön valkosuklaamousse
 • 1 prk soija- tai kauravispiä
 • 75 g maidotonta valkoista suklaata
 • ripaus vaniljajauhetta
 1. Vatkaa soijavispi vaahdoksi.
 2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
 3. Sekoita kaikki ainekset ja käytä kakun täytteenä tai kuorruttamiseen.
Valkosuklaamousse on valmistuttuaan löysempää kuin tummastasuklaasta tehty mousse, mutta sopii silti hyvin kakun täytteeksi. Moussea voi hetken aikaa jähmetyttää jääkaapissa ennen käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu