Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kakunjämätikkarit


Ainakin itselleni jää usein kakunteosta ylimääräistä kakkupohjaa, sillä tasona paistettujen kakkujen reunoja ja vuoassa paistettujen kakkujen pintaa joutuu usein siistimään tasaisemmaksi. Näille jämäpaloille pitäisi keksiä jokin hyvä sijoituspaikka. Ne voi tietysti syödä sellaisenaan, mutta ne voi hyödyntää myös hauskoina tikkareina, jos myös kuorrutetta sattuu jäämään käyttämättä.Olen kuullut cake popseista aikaisemminkin, mutta satuin eilen törmäämään niihin videomuodossa etsiessäni pursotustekniikkavideoita YouTubesta. (Etsin videoita siksi, että posti toi minulle tyllasetin ja haluan mahdollisimman pian päästä testailemaan kaikkia pursotusteriä. Saatoin saada myös hyvän idean seuraavaa ravintolapäivää ajatellen, joten pääsen viimeistään marraskuussa pursottamaan oikein urakalla. Siitä lisää myöhemmin...)

Kakunjämätikkarit on helppo valmistaa. Tarvitset seuraavat ainekset, eivätkä nekään kaikki ole välttämättömiä. Esimerkiksi koristeet ja sattumat voi hyvin jättää pois, jos sellaisia ei ole saatavilla. Myöskään tikut eivät ole välttämättömiä, vaan massasta voi muotoilla myös leivoksia.

Kakunjämätikkarit
 • Kakkupohjaa
 • Kuorrutetta
 • Sattumia, kuten pähkinärouhetta
 • Suklaata
 • Koristeita, kuten kookoshiutaleita, pähkinärouhetta, karkkeja jne.
 1. Murenna kakkupohja kulhoon. Lisää joukkoon sen verran kuorrutetta, että saat helposti muotoiltavan massan. Lisää joukkoon sattumat, jos haluat niitäkin mukaan.
 2. Muotoile massa sopivan kokoisiksi palloiksi ja tökkää niihin tikut. Tikut pysyvät paremmin paikallaan, jos niihin sivelee tomusokerista ja vedestä tehtyä "liimaa" ennen massapalloon työntämistä. Aseta tikkarit leivinpaperin päälle ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
 3. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Pyörittele tikkarit sulassa suklaassa ja koristele haluamillasi asioilla. Anna tikkareiden vielä jähmettyä leivinpaperin päällä jääkaapissa ennen syömistä.

7 kommenttia:

 1. Tosi hauska idea! Täytyykin kokeilla vaikka mokkapalojen ylijäämäreunoista, niistä mitä ei kehtaa pistää tarjolle juhlissa.

  -Kemppuli

  VastaaPoista
 2. Tämä täytyykin pistää korvan taakse! Näyttävät kivoilta, hauska idea.

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä näppärä tapa päästä eroon kakunjämistä, jos niitä ei halua syödä sellaisenaan :)

  VastaaPoista
 4. Ohjeessasi lukee että kuorrutetta, mitä kuorrutetta tarkoitat?

  VastaaPoista
 5. Koska kakunjämätikkarit tehdään kakunteosta ylijääneistä jämistä, voi kuorrutteena käyttää ylijäämäkuorrutetta. Esimerkiksi tämän kakun kuorrute sopii hommaan oikein passelisti: http://kamomillankonditoria.blogspot.com/2011/09/hasselpahkinainen-suklaataytekakku.html

  VastaaPoista
 6. kiitos. Mulla taitaa vaan olla sen ongelma että kuorrutetta ei koskaan jää yli. Siitä pitävät lapset huolen...

  VastaaPoista