maanantai 17. lokakuuta 2011

Mantelivoi-suklaakeksit


Pakoilin viime yönä zombieita, heräsin viideltä, enkä sitten enää saanut unta. Koska kotona oli turhan niukasti aamupalatarpeita, päätin leipoa sämpylöitä ja koska uuni oli jo valmiiksi kuuma, kokeilin myös näitä keksejä. Kannatti kokeilla, sillä hyviä tuli! Keksien makumaailma muistuttaa Wiener Nougat -praliineja, joten niiden fanit tykkäävät näistä varmasti.



Mantelivoi-suklaakeksit ( 12 kpl)
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 tl ruokasoodaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl mantelivoita
  • 50 g vegaanista margariinia (lista löytyy täältä)
  • 1 rkl vettä
  • 0, 25 tl jauhettua vaniljaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 50 g maidotonta suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 C-asteeseen.
  2. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda pieneen astiaan ja sekoita ne hyvin. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä pieniksi hipuiksi.
  3. Mittaa fariinisokeri (tiiviisti mittaan pakattuna), mantelivoi, margariini, vesi ja vanilja kulhoon ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
  4. Lisää jauhot, sekoita hieman, lisää suklaahiput ja sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa taikina kahteentoista osaan ja muotoile kekseiksi, joiden halkaisija on n. 5 cm. Keksit leviävät hiukan uunissa.
  6. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 8 minuuttia eli kunnes keksien reunat ovat saaneet hiukan väriä. Uunista tullessaan keksit ovat tosi pehmeitä, joten anna niiden levätä leivinpaperin päällä ainakin viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä.
Mantelivoita voi ostaa ainakin monista ekokaupoista. Se on valmistettu paahdetuista, jauhetuista manteleista ja suolasta. Mantelivoita voinee tehdä itsekin, jos on tarpeeksi tehokas tehosekoitin. Jos käyttämäsi mantelivoi on suolatonta, lisää taikinan joukkon ripaus suolaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos mahtavasta blogista, Kamomilla. Blogissani on sinulle pieni yllätys http://arkipaivanaktivisti.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu