Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin,
joiden ainekset voi ostaa perusruokakaupoista. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.
Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Info | Reseptihakemisto | UKK | Täytekakkuopas
Vinkkejä aloittelijoille | Tuulispään leivontakirjan reseptit
Miten korvata vegaanivaihtoehdoilla: Kananmunat | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteet | Liivate
Vegaanisia leipomisvinkkejä erikoisruokavalioille: Gluteeniton | Soijaton | Palmuöljytön
Ajankohtaista: Ihana Wiener nougat -kakku ja muita joulun leivonnaisia!

lauantai 31. joulukuuta 2011

Ruokamuisteloita vuodelta 2011

Vuodesta 2011 minulle jää monenlaisia leipomis- ja ruokamuistoja. Suurin osa niistä liittyy Vegaaniliiton toimintaan ja maistatuksiin – erityisesti Sikajuhliin – joista kaikista voi lueskella Tampereen ryhmän blogista. Kiitos kaikki ihanat!
Osallistuin kavereiden kanssa ravintolapäivään Fatmobile- ja Ysäridisco-ravintoloitsijana, ja ihan huippuja muistoja jäi molemmista ravintoloista mieleen.


Blogin marraskuisissa leipomisilloissa tehtiin keksejä ja pikkukakkusia porukalla ja mahtavalla meiningillä. Kiitokset kaikille mukanaolleille!


Suosikkileivonnaiseni tältä vuodelta on ehkä kardemummainen kesäkurpitsakakku, koska se on helppo tehdä yksinkertaisista aineksista ja se yllättää syöjänsä maullaan, koska sen ulkomuoto ei ole mitenkään erityisen ihmeellinen.


Kummitukset viidakkolomalla -kakku jää myös kummittelemaan mieleen miellyttävällä tavalla, sillä sen saaja piti siitä niin kovasti.


Louna-vauvalle tekemäni Lounatuulen laulu -kakkukolmikko oli sekin varsin ihana toteuttaa.


Kamomillan konditorian vuodessa ehdottomasti mukavin asia olivat kaksivuotissynttärit, joissa sain maistattaa blogista tuttuja herkkuja ja jutustella useiden mukavien ihmisten kanssa. Meinaa tulla vieläkin melkein vuoden jälkeen itku, kun muistelee, millaisia ihania kommentteja sain maistelijoilta leipomuksistani.


Ensi vuoden suunnitelmista en osaa vielä sanoa mitään muuta kuin sen, että toukokuun Vegfestin suunnittelu tulee viemään paljon aikaa, joten blogi saattaa hieman hiljentyä normaalista. Jonkinlaiset blogisynttärit aion taas järkätä ja varmaankin olla myös jollain tavalla mukana tulevissa ravintolapäivissäkin. Käytännön toteutus selvinnee sitten lähempänä.

Ihania vuoden viimeisiä tunteja kaikille lukijoille ja satunnaisille piipahtajille! Olkoon ensi vuosi yhtä makea kuin tämäkin...

Terkuin,

Satu ja Kamomilla


PS. Loppuun vielä viime hetken vinkki uuden vuoden juhlintaan kopioituna vuoden takaa: ongelmajätetinakenkien sijasta voi valaa sokeria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomio huomio! Blogiin on tullut niin paljon bottien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin aina mahdollisimman pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu