perjantai 15. kesäkuuta 2012

Munattomat ja riisittömät munariisipasteijat


Mustasuola on aika vekkuli juttu. Se on rikkipitoinen suola, joten se antaa ruoalle munallisen maun ja tuoksun hajun. Sen avulla voi loihtia munatonta ja voitonta munavoita, jonka resepti löytyy vaikkapa Vegaanisesta versiosta. Vapaan kokin munavoin aineksia mukaillen päätin itse valmistaa munattomia munariisipasteijoita, joista puuttuu myös riisi.



Munattomat ja riisittömät munariisipasteijat
  • 1 pkt vegaanista lehtitaikinaa (ks. täältä lista)
  • 2 dl keitettyjä kikherneitä
  • 100 g maustamatonta tofua
  • 3 dl keitettyä ohraa
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 0,25 tl valkopippuria
  • 2 tl mustaasuolaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia (ks. täältä lista)
  1. Anna lehtitaikinan sulaa ohjeen mukaan. Valmista sillä välin täyte.
  2. Hienonna kikherneitä sauvasekoittimella tai muulla vempeleellä hieman hiutaleiseksi. Murenna tofu kikherneiden joukkoon. Lisää sekaan vielä ohra, ruohosipuli, valkopippuri, mustasuola ja margariini. Sekoita ainekset.
  3. Kaulitse lehtitaikinalevyä hieman litteämmäksi ja leikkaa se kahteentoista osaan. Aseta noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen ruudun päälle. Taita ruudun vastakkaiset sivut vastakkain ja nipistä kiinni. Nipistä myös pasteijan päädyt. Taita litistetyt reunat piiloon ja aseta pasteija leivinpaperille siistimpi puoli ylöspäin. Leikkaa pasteijaan lyhyet viillot. Voit halutessasi voidella pasteijan sulatetulla margariinilla ja ripotella koristeeksi korppujauhoja.
  4. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes pasteijoiden pinta on kauniin ruskea.
  5. Jos haluat ultimaalisen munaisan kokemuksen, ripottele mustaasuolaa pasteijan pinnalle juuri ennen tarjoilua.


5 kommenttia:

  1. Hei tuo mustasuolahan tuntuu kiinnostavalta tuotteelta, mistähän sitä saa? Jostain Punnitse ja Säästä-tyyppisistä kaupista? Kokeilin itse tuollaista munankorviketta nimeltä The Vegg (http://keidas.blogspot.fi/2012/06/kuukauden-vegaanituote-vegg.html) ja siitä ei kyllä ollut muuta "hyötyä" kuin kananmunan haju!

    VastaaPoista
  2. Mustaasuolaa voi ostaa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Sen kauppanimi voi olla myös kala namak. Ostin tämän nykyisen mustansuolani Vii Voanista Helsingistä. Siellä oli kaksi eri pussia myynnissä ja omani oli se, jossa ei ole naisen kuvaa. Mun mielestä tämä on parempaa kuin se kuvallinen :)

    Olen todennäköisesti lähiaikoina saamassa käsiini The Veggiä. Mun mielestä leipominen ja ruoanlaitto ilman kananmunia on äärimmäisen yksinkertaista, joten pidän tuollaisia kananmunanvastineita aika turhina juttuina, MUTTA tässä tapauksessa mua kyllä kiinnostaa testata, millaisen munakkaan tuosta saa aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  3. Ahaa, TÄMÄ on sitä kala namakia - olen nähnyt sitä resepteissä ja aina ihmetellyt että mitähän se on. :) Täytynee lähteä Helsingin etnopuoteihin etsintäretkelle. Kuten tuolla blogipostauksessani mainitsin, en saanut The Veggistä ainakaan sellaisenaan mitään omelettia aikaiseksi, mutta ehkä toimisi kikhernejauhojen tms. kanssa tuomaan munaisaa makua. Kerro sitten miten onnistut!

    VastaaPoista
  4. Nää niin toimii. Ystäväni teki ja minä söin!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu