sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Tattaripannukakut


Vietin ihanan juhannusaaton ja siinä sivussa söin melkoiset överit montaa eri seitanpihviä, tofua, maissia, salaatteja, muurinpohjalettuja ja kaikkea muuta mahdollista. Sunnuntain kunniaksi päätin jatkaa aamupalalla överilinjaa. Ohje on muokattu Isa Chandra Moskowitzin kirjasta Vegan Brunch, jossa on tosi paljon kaikkia mielenkiintoisia pannariohjeita. Jos et ole vielä tutustunut hänen reseptituotantoonsa, niin homma kannattaa aloittaa Post Punk Kitchenistä.



Tattaripannukakut
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl pellavarouhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 dl kauramaitoa (tai soija- tai riisimaitoa, jos teet täysin gluteenittomia pannareita)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • paistamiseen rypsiöljyä tai vegaanista margariinia
  • viimeistelyyn tuoreita tai pakastemarjoja, vaahterasiirappia ja margariinia
  1. Sekoita tattari-, maissi- ja perunajauhot, pellavarouhe, leivinjauhe, suola, kaneli ja vanilja.
  2. Mittaa mukaan kauramaito, vaahterasiirappi sekä rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna hyvä paistinpannu, lorauta siihen liraus öljyä tai nokare margariinia ja paista pannukakut kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Pannari on kääntövalmis, kun sen reunat ovat hieman ruskistuneet ja se on hyytynyt yläpuoleltaan. Tätä ennen pannariin ei tarvitse edes koskea.
  4. Kasaa valmiit pannukakut keoksi siten, että kaadat pienen lirauksen vaahterasiippia sekä levität nokareen margariinia jokaisen kerroksen väliin. Viimeistele pannarikasa isolla kourallisella marjoja.

5 kommenttia:

  1. Hei! :) Minulla olisi reseptitoive: oletkohan koskaan tehnyt vegaanista versiota bebe-leivoksista? Itse en ole vielä uskaltanut kokeilla, kun en ole kovin hyvä reseptien muokkaamisessa... Kiva blogi! :)

    -Minni

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Minnille!

    Olen joskus tehnyt bebe-leivoksia Saara Törmän Saa vaivata -kirjan ohjeella, ja olivat kyllä tosi hyviä. Pitänee siis laittaa to do -listalle omien bebe-leivosten kehittely :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, pitääpä testata tuo ohje. :) Sinun ohjettasi odotellessa. ;)

    -Minni

    VastaaPoista
  4. Heippa! en malta olla mainitsematta,e ttä minä olen tehnyt bebejä. Se on yksi bravuurejani, silloin kun haluan jotain juhlavaa,söpöä tarjottavaa.
    http://veikeaverso.blogspot.fi/2012/01/leivosaskartelua.html

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä Paula! Näyttivätpä ne kyllä söpöiltä – toisin kuin oma kokeiluni muutaman kuukauden takaa :D En päässyt pohjien paistamista pidemmälle, sillä ne kärähtivät totaalisesti uunissa. Paistoin ne metallivuoissa, jotka johtavat lämpöä "vähän" toisella tavalla kuin paperivuoat. Muistelen, että kun monta vuotta sitten tein bebe-leivoksia tuolla Saara Törmän ohjeella, että olisin käyttänyt silloinkin paperisia vuokia ja leivokset onnistuivat tuolloin hyvin.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu