lauantai 20. lokakuuta 2012

Focaccia


Focaccia on taattua vatsanpömpötyskamaa, koska sitä tekee mieli syödä ainakin yksi pala enemmän kuin mitä oikeasti jaksaisi.



Focaccia (uunipellillinen)
  • 4 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl (ruokosokeri)siirappia
  • n. 11 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl (oliivi)öljyä
  • pinnalle lisää oliiviöljyä sekä esimerkiksi oliiveja ja valkosipulimurskaa
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöistä lämpöisemmäksi.
  2. Sekoita veden joukkoon kuivahiiva, suola, siirappi sekä 5 dl vehnäjauhoja. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia eli niin kauan, että se alkaa kuplia.
  3. Vaivaa taikinan sekaan lisää jauhoja niin kauan, että taikina on kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy.
  4. Kaulitse taikina leivinpaperin päälle ja anna kohota puolisen tuntia.
  5. Painele leipään jauhotetulla sormella koloja ja lorauta koloihin oliiviöljyä tai oliiviöljyn ja valkosipulimurskan sekoitusta. Painele koloihin niin halutessasi oliiveja.
  6. Anna focaccian kohota vielä sen aikaa, että uuni lämpenee 225 asteiseksi. Paista leipää uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Leipä on valmis, kun se on pinnaltaan kauniin ruskea ja kun siitä kuuluu koputtaessa napsahtava ääni.
  7. Leikkaa focaccia halutun kokoisiin paloihin ja tarjoile vaikkapa keiton kaverina.

4 kommenttia:

  1. oi, kiitos tästä.
    olen etsinyt tätä pitkään.

    VastaaPoista
  2. Nyt on pakko kommentoida, että sun blogia on aina kiva tulla selailemaan. Hirveän montaa ruokablogia en jaksa lukea mutta tykkään sun asenteesta, draivista ja kirjoitustavasta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Mirppu! Tulipa hyvä mieli :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu