maanantai 12. marraskuuta 2012

Texas Pete -popkornit


Nyt herkkulakon aikana, kun sipsit ovat itselläni käyttökiellossa, olen muutaman kerran poksautellut maissinjyviä. Tänään maustoin ne tulisella Texas Pete -kastikkeella, joka toimi aikas hyvin.Texas Pete -popkornit
 • 5 dl valmista popkornia
 • 1 rkl vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)
 • 1 rkl Texas Pete -kastiketta tai muuta tulista kastiketta
 • 0,25 tl suolaa
 1. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon Texas Pete sekä suola.
 2. Sekoita kastike popkornien joukkoon ja ravistele, jotta kastike leviää tasaisehkosti.

Tällä ohjeella popkorneista ei tule erityisen tulisia, joten ensi kerralla aion lisätä Texas Peten määrää kastikkeessa. Tässäkin se toki maistui mukavasti, vaikkakaan se ei juurikaan poltellut suuta.

Popkorneja voi muuten valmistaa mikrossa ilman rasvaa, jos niitä ei jostain syystä halua popata kattilassa liedellä. Hommaan tarvitaan vain kuivia maissinjyviä sekä paperipussi. Tarkemmat ohjeet videon kera löytyvät YouTubesta Plant Based Recipes & Vlogs -kanavalta.

Texas Peteä löytyy aika monista Marketeista ja pienemmistäkin kaupoista, joissa on ns. jenkkituotehylly. Jotkut näiden hyllyjen tulisista kastikkeista sisältävät voita tai muita eläinperäisiä aineita, joten lue tuoteseloste tarkkaan.

Texas Peteä syödään yleensä kanansiipien kanssa, mutta onneksi sille on myös mukavampia käyttötarkoituksia, kuten nämä popkornit. Jos siipihommat kiinnostavat, voi Peten kaveriksi paistaa tai uppopaistaa vaikka seitania tai soijaleikkeitä. Ohjeen soijasiiville löydät esimerkiksi Vegaaniliiton Tampereen ryhmän blogista.

2 kommenttia:

 1. Mä en oo jostain syystä vieläkään saanut aikaiseksi maustaa poppareita millään makusuolaa kummallisemmalla. Joten pannaanpa korvan taa :)

  VastaaPoista
 2. Peruspopparit ovat ehkä kuitenkin se kaikkein paras popparilaatu, mutta silloin tällöin on kiva maustaa niitä muullakin kuin suolalla :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu