torstai 10. tammikuuta 2013

Köyhät ritarit


Tässä jälkiruoassa (tai minun tapauksessani päivällisessä) yhdistyvät ihana kanelin tuoksu, aavistus muskottipähkinästä, rapeaksi paahtunut mutta sisältä mehevä leipä, mansikoiden, mustikoiden ja mustaherukoiden raikkaus sekä banaanin ja vaahterasiirapin luonnollinen makeus.

Köyhät ritarit (4:lle)

  • 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 2 rkl kikhernejauhoja*
  • 0,25 tl kanelia
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen hienonnettua muskottipähkinää
  • 4 isoa tai 8 pientä siivua vaaleaa leipää
  • vegaanista margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen
  • viimeistelyyn marjoja, hedelmiä ja halutessasi vaahterasiirappia
  1. Vispaa kauramaito, kikhernejauhot, vanilja, suola, kaneli ja muskottipähkinä tasaiseksi seokseksi.
  2. Kasta leipäviipaleet vuorotellen nesteeseen noin kymmeneksi sekunniksi, nosta ne pois ja anna ylimääräisen nesteen valua takaisin kulhoon.
  3. Kuumenna paistinpannu ensin kuumaksi, mutta laske sen lämpötila noin puoleen. Paista leipäviipaleet kummaltakin puolen kauniin ruskeiksi rasvassa paistinpannulla.
  4. Tarjoile heti hedelmien sekä marjojen kanssa ja viimeistele annos lorauksella vaahterasiirappia.
* Kikhernejauhot toimivat nesteessä sidosaineena, mutta koska leipä osaa pysyä hyvin koossa itsestäänkin, eivät kikhernejauhot ole välttämättömiä. Jos sinulla ei ole kikhernejauhoja, voit käyttää niiden tilalla 2 rkl soijajauhoja tai 1 rkl pellavarouhetta. Nämäkään eivät ole mitenkään oleellisia asioita köyhien ritareiden onnistumisen takaamiseksi, joten voit hyvin valmistaa köyhät ritarit myös pelkkään maustettuun kauramaitoon kastettuina. Kikhernejauhot, soijajauhot tai pellavarouhe antavat toki nesteelle myös oman makunsa, mutta resepti toimii hyvin ilmankin. Jos haluat tehdä köyhät ritarit vieläkin helpommin, voit käyttää leipäviipaleiden kastamiseen valmiiksi maustettua vaniljasoijamaitoa.

2 kommenttia:

  1. Köyhät ritarit on ihana klassikko. Ihan liian harvoin vain tulee niitä paisteltua. Ehkä pitää viikonlopuksi varata sopivaa leipää tai pullaa. Tämä postaus sai tekemään niitä mieli.:)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti viikonlopun köyhät ritarit maistuvat teillä juuri sopivilta :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu