tiistai 24. syyskuuta 2013

Hasselpähkinätiikeriruudut


Nämä ruudut sulavat suussa ja maistuvat ihanille! Ja vaikka kyseessä onkin kuivakakku, eivät nämä ole yhtään kuivia vaan meheviä kuin mitkä. Taikina näissä on sama kuin tässä appelsiinitiikerikakussa, mutta appelsiininkuori on jätetty pois ja tilalle on pistetty hasselpähkinäjauhetta. Ohjeesta tulee iso uunipellillinen ruutuja, joten tästä riittää isolle joukolle syöjiä.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Hasselpähkinätiikeriruudut (n. 25 palaa)
  • 400 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl omenasosetta
  • 2 dl jauhettua hasselpähkinää
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl vettä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita vaniljasokeri, suola, omenasose ja hasselpähkinäjauhe vaahdon joukkoon.
  3. Siivilöi taikinan sekaan noin puolet vehnäjauhoista ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä puolet taikinasta uunipellin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levittäminen onnistuu kyllä veitsellä tai lusikalla, mutta kulmapalettiveitsellä homma onnistuu vieläkin paremmin.
  5. Lämmitä vettä hieman ja sekoita kaakaojauhe sen joukkoon. Lisää näin syntynyt kaakaotahna lopun taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina vaalean taikinan päälle ja siloita pinta.
  7. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 30 min. Peitä leivonnainen paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla, jotta sen pinta ei pala.
  8. Anna taikinalevyn jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista, jotta se ei murennu. Ruudut säilyvät myös huoneenlämmössä, mutta suosittelen niiden säilyttämistä jääkaapissa.
Jos haluat tehdä hasselpähkinätiikerikakkua, tee taikinaa puolikas annos ja paista sitä 1,5 litran kuivakakkuvuoassa noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla, jotta se ei pala.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin tehdä näitä jouluksi, joten on pakko varmistaa yksi kohta. Onko tuo ohjeessa mainittu hasselpähkinäjauhe ihan sitä hienojakoista vai rouhetta? Kuvassa näyttäisi olevan rouhetta, ja siksi alkoi epäilyttämään, kun niillä tulee varmaan kuitenkin aika erilainen lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienojakoista jauhetta sillä tarkoitetaan :) Voi olla, että tein tuon jauheen itse tehosekoittimella, joten siihen on voinut jäädä muutamia isompia pähkinänpalasia, jotka sitten näkyvät kuvassa. Nuo hippuset voivat olla myös ihan vain murusia.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu