Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Palmuöljytön lokakuu


Minäkin haluan osallistua Lihattomaan lokakuuhun! Koska se on vegaanin näkökulmasta vähän turhan helppo nakki, niin minun piti keksiä lihan tilalle jotain muuta, josta voin koko lokakuun kohteliaasti kieltäytyä. Margariinin ja soijavispin suurkuluttajana ei tässä ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin palmuöljy. Sen ongelmista ja ongelmallisuuden ongelmallisuudesta voit lukea esimerkiksi Sylvi-verkkolehdestä otsikolla Palmuöljy for Dummies.Koska palmuöljyä tungetaan joka toiseen elintarvikkeeseen, aion tutkailla ruokien tuoteselosteita hieman nykyistä tarkemmin. Todennäköisesti lokakuun aikana en juurikaan herkuttele kaupasta ostettavilla sipseillä, kekseillä tai jäätelöillä. Palmuöljyttömän lokakuun aikana minun täytyy hoitaa myös leivonnaisten kuorrutus- ja täyttämishommat muilla keinoilla kuin lempilapsillani eli tomusokeri-margariinikuorrutteella ja soijavispillä. Toivottavasti tämä kuukausi antaa minulle inspiraatiota vihdoin testailla kaikki ne palmuöljyttömät ja samalla lisäaineettomat kuorruteideat, joita olen jo pitkään aivoissani säilönyt.

Jotta kuukausi ei olisi liian helppo, niin aion tehdä ruokani mahdollisimman vähän prosessoiduista aineksista ja mahdollisimman paljon whole food -tyylillä. Tuolle sanalle ei valitettavasti oikein löydy hyvää suomenkielistä käännöstä, mutta sokeriosastolla aion käyttää täysruokosokeria, vehnäosastolla täysjyvää, kasvikset ostan luomuna ja tuoreina ja niin edelleen sellaista terveyshömppää. Kaikille tällaisesta syömisestä epäinnostuneille lohdutuksena kerrottakoon, että ihan kaikki blogin margariini-valkoinen sokeri-valkoinen vehnäjauho-reseptit ovat tietysti edelleen käytössä ja niitä hyvin suurella todennäköisyydellä tulee täältä löytymään taas marraskuussa.

Jos mielessäsi on jokin sellainen normaalisti margariinia, kasvikermavaahtoa tai muuta palmuöljyistä tuotetta sisältävä leivonnainen, jolle haluaisit löytää blogista palmuöljyttömän ja luonnollisesti myös vegaanisen vastineen, niin kerro siitä minulle. Aikomuksenani on testailla ainakin pursotettavaa margariinitonta ja kasvikermatonta kuorrutetta, mutta mitään takeita tällaisen kuorrutteen onnistumisesta minulla ei ole antaa. Olen siis erittäin kiitollinen myös erilaisista vinkeistä liittyen palmuöljyttömään vegaanileivontaan.

Tämä on jopa vähän jännää kivalla tavalla!
Vaikka blogissa käytetäänkin paljon margariinia ja soijavispiä, löytyy täältä jo valmiiksi aika paljon palmuöljyttömiä reseptejä, joihin pääset käsiksi lisäaineettomat ja vähälisäaineiset -tunnisteella tätä linkkiä klikkaamalla.

Tässä muutama hyvä maistiainen:

Toivotan kaikille ihanaa alkanutta lokakuuta ja tsemppiä omiin haasteisiin!

4 kommenttia:

 1. Eikä noi minivesimelonit! :-D Mun on pakko kokeilla tota ohjetta joskus, hihittelin täällä jo vähän itekseni niille :-D Vitsi mikä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihania! Idea ei ole mun, vaan Yoyomax12-YouTube-kanavan väen :)

   Poista
 2. Kookosmaidolla rasvasta vatkausta vaahdossa saa hyvän kuorrutteen ja jätskin. Kookostuotteet ja palmuöljy ovat eri kasvista ja eri osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Hanna V! Olen kauan sitten tehnyt voileipäkakun päälle vaahtoa kookoskermasta. Makeisiin juttuihin en ole sitä koskaan testannut, mutta aion nyt kokeilla. Jäätelöön se sopii kyllä tosi ihanasti :)

   Poista