perjantai 28. maaliskuuta 2014

Terkkuja Tuulispäästä!


Kaaleppi on kukko, jota luultiin kuoriutumisen jälkeen tytöksi, joten hän vältti silppurin toisin kuin muut kananmunatuotantoon syntyneet kukot.

Tulin juuri kotiin neljän päivän reissulta Eläinsuojelukeskus Tuulispäästä. Tuulispää on eläinten vanhain- ja turvakoti, jossa asustaa neli- ja kaksijalkaisia otuksia, joilla kaikilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Asukkaisiin kuuluu vuohia, lampaita, hevosia, poni, hamsteri, kanoja, kukkoja, myskisorsia, koiria, kissoja, kaneja, marsuja sekä mediajulkkis Osku-villisika. Moni heistä oli matkalla teurastettavaksi, mutta he saivatkin loppuelämän kodin Tuulispäästä.Olin Tuulispäässä vapaaehtoisena auttamassa eläinten hoidossa ja muissa jutuissa. Samalla sain tietysti rapsutella tuulispääläisiä sydämeni kyllyydestä ja oppia heistä ja heidän lajitovereistaan monia uusia asioita. Oli samaan aikaan sekä ihanaa että surullista tutustua eläimiin, koska samalla konkretisoitui niin selvästi se, miten suuri ero heidän ja tuotantotiloilla elävien eläinten elämässä on.

Onneksi meillä on Tuulispää!
 • Tuulispään nettisivut löytyvät osoitteesta www.tuulispaa.org. Siellä on tarkempaa tietoa kaikista Tuulispään asukkaista.
 • Tuulispään Facebook-sivusta kannattaa ehdottomasti tykätä, jos haluaa kuulla näissä kuvissa olevien tyyppien kuulumisia.
 • Löydät paljon lisää kuvia reissultani Kamomillan konditorian Facebook-sivulta. Klikkailehan tiesi sinne!
 • Kuvasin allaolevan vuohien eväsvideon lisäksi muutaman muunkin videon. Tästä linkistä pääset blogin YouTube-kanavalle seurailemaan lisää leppoisaa menoa!

   
Tuulispäässä asustaa tällä hetkellä nelisenkymmentä eläintä. Lajirikkaudesta huolimatta kaikki eläimet tulevat paria poikkeusta lukuun ottamatta hyvin toimeen keskenään.
Heinän syönnistä voi seurata hienoja päähineitä.

Aamu-lammas märehtii.

Siru-lammas märehtii ja makoilee.

Vuohet ovat tosi uteliaita ja erityisen kiinnostuneita ne ovat kaikesta, minkä voi syödä.

Anselmi ja hänen äitinsä Aprilli.

Leivoin vähän sorkan mallisia keksejä ja yritin ottaa niistä kuvan Osku-possun kanssa.
Osku olisi halunnut mieluummin syödä kuvausmateriaalin. Keksien pohja on törkyöverikeksien pohja ja niiden täytteenä on paistamisen jälkeen lisättyä töhnää, jota on myös törkyöverikeksien täytteenä.

Oskua haukotuttaa.

Kauniita unia!
Vuohet tykkäävät maistella kaikenlaisia asioita, kuten kumisaappaiden remmejä.
Tuisku ja Jimi evästauolla.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niin on! Katselin koko eilisillan kuvia ja videoita, joita otin Tuulispäässä ja vain hymyilin, kun oli niin kivoja asioita mielessä. :) (Videot ovat tulossa YouTube-kanavalle, kunhan saan niitä vähän editoitua.)

   Poista
  2. Jee! Mä odotan jo videoita innolla :)

   Poista
  3. Videot löytyvät nyt täältä :)

   www.youtube.com/playlist?list=PLgzrsJoXM_EwCgnP4LojCpdfyGvrT2ka5

   Poista
 2. Ihania kuvia! Lämminhenkisiä, mutta toisaalta myös koskettavia. Varmasti mielenkiintoinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kivoja kuvia, kun on kivoja kuvattavia :) Vaikka Tuulispää-reissu olikin vähän fyysisesti ja toisaalta henkisestikin raskas, niin silti se tuntui lomalta. Eläinten ja tietysti myös ihmisten, kuten Tuulispään pääjehun eli Piian sekä muiden vapaaehtoisten, kanssa oli tuolla vain niin mukavaa.

   Poista
 3. Ihania kuvia! En kestä! Olen itsekin menossa toukokuussa Tuulispäähän vapaaehtoiseksi. Can't wait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä todella lämpimästä vapaaehtoishommia Tuulispäässä. Tuntuu vähän siltä, että pikkuinen pala sydämestä jäi sinne :)

   Poista
 4. Huh, jotenkin hivelee sydäntä tämä postaus Salainen päiväkirja eläintiloilta-kirjan jälkeen. Tuulispää vaikuttaa loistavalta paikalta, ja haluan ehdottomasti visiteerata. Ja tuo kuva, missä Osku-sika haukottelee... Oijjojoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis täälläkin! Eveliinan kirjan lukemisen jälkeen oli ihana nähdä paikka, jossa ihminen kohtelee muita eläimiä tasavertaisina. :)

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu