tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kesäinen vadelmajäätee


Tämä juoma on ihana valmistaa iltasella jääkaappiin odottamaan, jos seuraavaksi päiväksi on luvattu hellettä. Pakkaa juoma vaikka termospulloon ja lähde puistoon tai rannalle nauttimaan auringosta tätä siemaillen!



Kesäinen vadelmajäätee (1,5 l)
  • 1,5 l vettä
  • 5 pss valkoista teetä (esim. Clipper vanilja)
  • 1 dl sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 dl vadelmia
  • Tarjoiluun jääpaloja
  1. Kuumenna puoli litraa vettä 80-asteiseksi. (Voit myös kaataa jääteekannun pohjalle pari desilitraa kylmää vettä ja lisätä joukkoon puoli litraa kiehuvaa vettä. Kiehuvassa vedessä haudutetusta valkoisesta teestä tulee kitkerää, joten siksi tällainen säätö.)
  2. Hauduta teepusseja kolme minuuttia.
  3. Lisää sokeri, sitruunoiden mehu ja loput vedet.
  4. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi ja lisää lopuksi vadelmat. Sekoittele sen verran, että vadelmista irtoaa jääteehen mehua.
  5. Tarjoile jääpalojen kera.

Pari vinkkiä
  • Jos haluat tehdä jääteen ilman sokeria, voit käyttää sen sijasta maun mukaan stevianestettä, esim. 8–16 tippaa.
  • Suosittelen käyttämään kotimaisia vadelmia, sillä listeriariskin vuoksi keitetyt vadelmat eivät tässä juomassa maistu tai näytä niin kivoilta kuin tuoreet tai pakastetut.

2 kommenttia:

  1. Namnam! Mä olen ollut myös ihan hulluna jääteehen viime aikoina. Ihan kaikkia en oo kehdannut postata blogiin, koska siellä olisi muuten ollut viime aikoina noin 20 jääteereseptiä peräkkäin :D Tää näyttää kyllä ihanalta, täytyy laittaa testiin. Harmi, että oon ehtinyt jo syödä kaikki viimekesäiset itse kerätyt villivadelmat, mutta varmaan tämä toimisi mansikoilla myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jääteet on aika herkkua! Olen juonut parin päivän aikana ehkä kuusi litraa jääteetä... Tämä toimii varmasti myös mansikoilla, mutta niitä kannattaa vähän ekstrapuristella, jotta niistä irtoaa hyvin mehua :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu