tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tillijäätelö suolakurkuilla


Tiedän, että se kuulostaa ja näyttää epäilyttävältä. Luottakaa minuun: se on hyvää!



Tillijäätelö (n. 1 l)
  • 5 dl soijavispiä (Alpro)
  • 3 dl soijamaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta (tai 2 rkl vaniljasokeria)
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 ruukku tilliä
  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  2. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.
  3. Laita valmis jäätelö vielä puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään kunnolla.
  4. Tarjoile suola- tai maustekurkkujen kera.

Idean tähän makukomboon sain huulirasvasta, jonka makuna oli vaniljajäätelö-tillisuolakurkku ja joka tuoksui lumoavalta. Kyseinen huulirasva tuli minulle Vegan Cutsin Beauty Boxin mukana. Vaikka tillijäätelö kuulostaa ideana ihan superomituiselta, maistuu se itse asiassa todella hyvältä erityisesti juurikin suolakurkun kanssa. En ehkä syöttäisi tätä sille paatuneimmalle lihansyöjälle, jonka mielestä vegaaniruoka on aina epäilyttävää, mutta muille kyllä.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Toisaalta, miksei! Olen joskus syönyt ystäväni tekemää jäätelöä jossa oli minttua, basilikaa ja sitruunamelissaa. Oli myös ihan taivaallista ja ihanna väristäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tillihän on itsessään aika makeaa, joten kyllä se hyvin pujahtaa myös makeisiin juttuihin :) Tuo kuvailemasi jäätelö kuulostaa ihanalta!

      Poista
  2. Oho! Onko tämä alku- vai jälkiruoka? Entä juomasuositus? Tee, kahvi, kalja vai viini?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on enemmän jälkkäriä, koska on tosi makeaa :) Juomasuositusta en valitettavasti osaa antaa, koska harvemmin jäätelön kanssa juodaan mitään. Ehkä jokin hyvä soijamaito voisi sopia :D

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu