sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Karkkikakku


Lisää kakkua! Tällä kertaa eräs neljänvanha toivoi itselleen synttärikakuksi karkkikakkua. Kakun ulkomuoto huvittaa minua ihan suunnattomasti! Jotenkin vain ajauduin kakun koristelussa tiettyyn pisteeseen, josta ei ollut paluuta ja sitten piti keksiä hassuja ratkaisuja, jotta kakusta tulisi söpö. Nuo kulmissa olevat pienet sydämet eivät tietenkään ole peittämässä niiden alla olevia saumakohtia... Ja ihan tarkoituksellahan kakussa on paljon epäsymmetriaa. Uskokaa pois!




Tästäkin tuli kyllä hauska ja nätti kakku, vaikkakin tosi erilainen. Synttärisankari juhlavieraineen tykkäsi kuulemma kovasti, mikä tietysti on pääasia. Olkoon tämä kakku vaikkapa kannanotto kaavoihin kangistunutta ja tarkkojen tekniikoiden kakunkoristeluperinnettä vastaan.

Sanon aina, että jos haluaa tehdä pahaa täytekakkua, niin sen sisälle kannattaa laittaa hilloa ja banaania – mielellään ohut kerros. Koska tämä karkkikakku on ulkoisesti täynnä kaikkea äklömakeaa, pitää sen sisälle tietysti laittaa tosi paljon raikkaita asioita. Täytinkin kakun heinäkuun hengen mukaisesti tuoreilla marjoilla ja soijavispillä.

Karkkikakku (10 hengelle)
  • Pohja on lähes kaikista kakuistani tuttu vaalea kakkupohja. Se on paistettu tasona ja leikattu tämän ohjeen mukaan.
  • Kakku on kostutettu sitruuna-sokeri-vesiseoksella.
  • Kakun välissä on puolisen litraa tuoreita mansikoita ja saman verran tuoreita vadelmia sekä puoli purkkia vaahdotettua soijavispiä.
  • Kakun pinnalle on levitetty ohut kerros tomusokeri-margariinikreemiä tasoitteeksi ja liimaksi sokerimassaa varten. Vaahdotin kreemin noin kahdestakymmenestä grammasta tummansinistä Keiju-margariinia, kolmesta desilitrasta tomusokeria, ripauksesta vaniljaa ja kolmesta tuoreesta mansikasta.
  • Kakun kuorrutteena on vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Massa on värjätty tietysti vegaanisilla elintarvikeväreillä, joista löydät listan täältä. Myös sydämet on tehty samasta massasta. Käytin niiden leikkaamiseen Clas Ohlsonilta ostamaani sydänmuottia. Jos sydämiä olisi ollut vaikka kymmenen, olisin muovaillut ne käsin, mutta tässä sydän-hulabaloossa päätin turvautua muottiin.
  • Koristeena olevat karkit ostin Karkkikadulta, josta löytyy muutamia hyviä vegaanisia hedelmä- ja muita karkkeja. Kakkuun valitsin seuraavat lähinnä värien takia: Hedelmäkiekko, Isot mansikat, Kaulakoru, Lakupuikko ja Twins Aakkoset.


Lista vegaanisista karkeista ja irtokarkeista löytyy kätevästi Vegaanituotteet-sivustolta. Kannattaa laittaa tuo osoite puhelimeen talteen, niin kaupassa on helppo tarkastaa vegaaniset tuotteet ilman, että tarvitsee kahlata tuotteiden tuoteselosteita läpi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ja maukkaasta kakusta! Sun tekemät kakut on kyllä parhaimpia mitä meidän perhe on syönyt :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu