lauantai 18. heinäkuuta 2015

Mansikkatuorejuustotäytteiset lätyt


Maustamattomasta soijatuorejuustosta saa herkullisen täytteen lätyille, kun siihen sekoittaa vähän sokeria, limettimehua ja tuoreita mansikoita. Tällä hetkellä Suomesta on saatavilla perusruokakaupoista yhtä vegaanista tuorejuustoa eli Tofuttia. Se löytyy ruokakauppojen juusto-osastolta, yleensä jostain ylähyllyltä. Jos omasta kaupastasi sitä ei löydy, niin kannattaa pyytää sitä tilattavaksi, sillä se kuuluu ainakin S- ja K-ryhmän valikoimiin. Sitä saa maustamattomana sekä maustettuna ja se sopii tosi monenlaisiin ruokiin ja herkkuihin. Minulla onkin sitä lähes aina jääkaapissa. Mansikkajuustokakkulätyt
  • Lättyjen ohjeen löydät täältä
  • Gluteenittomien lättyjen ohjeen löydät täältä.

Mansikkajuustokakkutäyte (8-16 isoon lättyyn)
  • 2 tl limettimehua
  • 4 tl sokeria
  • 1 prk maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 3 dl tuoreita mansikoita
  1. Sekoita limettimehu ja sokeri siten, että sokeri liukenee mahdollisimman hyvin. Ei kuitenkaan haittaa, jos sokerikiteitä jää hieman nesteeseen.
  2. Notkista soijatuorejuusto haarukalla ja sekoita limettimehu sen joukkoon.
  3. Kuutioi mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
  4. Tarjoile vastapaistettujen lättyjen täytteenä mansikkahillon kera.


Loppuun pieni strösseliuutinen! 

Suomesta ei ole tähän mennessä löytynyt värikkäitä, vegaanisia strösseleitä, sillä niihin tungetaan lähes poikkeuksetta mehiläisvahaa (E901), sellakkaa (E904), liivatetta, karmiinia (E120), eläinmaitoa tai muuta höpöä. Dr Oetker on uudistanut tuotteitaan, joten pyysin heiltä päivitetyn listauksen heidän vegaanisista koristelutuotteistaan. Listalta löytyykin sekä värikästä että suklaaströsseliä ilman eläinainesosia, jee! Kuvanmallisessa purkissa olevat nonparellit (eli ne pyöreät koristepallurat) eivät ole vegaanisia. (Päivitän blogin koristelutuotelistauksen lähiaikoina.)

Nämä suklaajuustokakkukakkuset syötiin erään tärkeän mini-ihmisen nimiäisissä. Strösselin ripottelusta huolehti toinen tärkeä mini-ihminen. 


Ihan aina ei kaikki mene putkeen. Olin strösselistä sen verran innoissani, että muistin kuvata itse pikkukakkuset vasta hämärän tultua. Tuossa vaiheessa kaikki ne pikkukakkuset oli syöty, joita kuorruttaessa ainoa juhlapaikalta löytynyt pursotuspussi oli vielä ehjä... Tässäpä siis tämmöinen kehno lähikuva lätkäisten kuorrutetuista pikkukakkusista. Olivat kuitenkin oikein herkullisia niin aikuisten kuin lastenkin mielestä.

4 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu