maanantai 23. marraskuuta 2015

Oreo-juustokakkuset


Ystäväni otti minuun eilen yhteyttä, koska halusi tietää, miten onnistuisivat Oreo-keksin päälle tehdyt pienet juustokakut. Tuntia myöhemmin nämä olivatkin jo uunissa. Näistä ei tule kauhean nättejä, jos nämä irrottaa vuoasta, joten suosittelen lusikoimaan nämä suoraan paperista. Hyviä ovat kuitenkin!



Oreo-juustokakkuset, 6 kpl

vuoan pohjalle ja koristeluun 
  • 8 Oreo-keksiä*
juustokakkumassa
  • puolikas purkki maustamatonta Tofutti-soijatuorejuustoa**
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 0,25 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  1. Asettele muffinssivuoat muffinssipellin koloihin tai käytä uunissa leviämättömiä silikoni-, amerikan- tai kartonkivuokia. Aseta kuusi Oreo-keksiä vuokien pohjalle. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Notkista soijatuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää loput juustokakkumassan ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi massa Oreo-keksien päälle. Murskaa loput kaksi Oreota ja ripottele massan päälle.
  3. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ja siirrä kakkuset sitten jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi. Odotus kannattaa, sillä näiden maku ja rakenne paranevat, mitä kauemmin ne saavat mehevöityä ja tekeytyä kylmässä.
*Kyllä! Oreo-keksit ovat lähes aina vegaanisia. Varmuuden vuoksi kannattaa tarkistaa, ettei ainesosissa ole heraa (whey), sillä joissakin maissa Oreoihin lisätään tuollaista pöljää. Muitakin vastaavia täytekeksejä löytyy vegaanisina, kuten Hugo-keksit ja Tiger-kauppojen myymät täytekeksit.

**Testasin tätä myös Violifen juustolevitteellä, mutta ei toiminut yhtään rakenteensa eikä oikeastaan makunsakaan puolesta. En siis suosittele!

6 kommenttia:

  1. Mäkin kokeilin Violifeä porkkanakakun kuorrutteeseen margariinin ja tomusokerin kanssa. Ei toiminut siinäkään, vaan koko mössö leikkasi. Tuotteen makukin oli aika paha, joten eipähän tarvitse jatkossa ostaa. :D

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Ihan ekana, sulla on huippu blogi :) Oon ollut nyt pari kuukautta vegaani, mutta oon aina ollut allerginen maidolle ja kananmunalle joten jo ennen vegaaniks ryhtymistä oon löytäny täältä hirmu paljon kivoja reseptejä!

    Toiseksi, kaipaan kipeästi apua.. :) Mun pitäis tehdä itsenäisyyspäivän kahvitukseen jotain vegaania ja gluteenitonta, mutta en oo varmaan ikinä leiponut mitään gluteenitonta :D Tarviisin jotain suolasta sekä makeaa, oisko antaa mitään ehdotuksia? Luin sun vinkkejä gluteenittomaan leivontaan -postaukden ja siitäkin oli jo paljon apua, en vaan oikein keksi mitä voisin sitten oikeasti tehdä, kun en viitsi alkaa muokkaamaan reseptejä gluteenittomaksi kun en oo sitä ikinä ennen tehnyt. :D

    Tuli varmaan aika sekava viesti, mutta joka tapauksessa kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että tykkäät blogista :)

    Kaupoista saa gluteenitonta, vegaanista lehtitaikinaa, jota voisi varmaankin käyttää suolaisissa pasteijoissa. En ole itse sitä vielä ehtinyt testata, joten käyttökokemuksia minulta ei valitettavasti löydy. Kyseessä on siis tämä Schär-merkin tuote:
    https://www.foodie.fi/entry/schar-250g-millefoglie-lehtitaikina-gton-pakaste/8008698006931

    Minulla ei ole oikein mitään suolaisia pikkuherkkuja omissa resepteissä. Muista blogeista varmasti löytyy pasteija- ja muita reseptejä, jotka voi tuolla taikinalla muokata gluteenittomiksi. Tässä yksi kehuttu Chocochilin ohje:
    http://chocochili.net/2014/10/helpot-soijarouhepasteijat/

    Sunnuntain gluteeniton jauhoseos on kokemusteni mukaan hyvä jauhoseos, jolla tulee makunsakin puolesta vehnäjauhomaisia leivonnaisia. Se on vehnätärkkelystä, joten ei sovi kaikille keliaakikoille tai vehnäallergikoille. Se on joka tapauksessa kuitenkin gluteeniton. Sillä voi korvata vehnäjauhon aika yksi yhteen leivonnaisissa, kunhan lisää jauhojen sekaan hieman ksantaania. Jos teet jonkin peruspiirakan, niin sen pohjassa vehnäjauhon voi melko huoletta vaihtaa Sunnuntain jauhoseokseen. Yhteen piirakkataikinaan kannattaa lisätä neljäsosa teelusikallinen ksantaania.

    Tästä linkistä löytyvät kaikki blogin gluteenittomat tai helposti gluteenittomiksi vaihdettavat reseptit:
    http://www.kamomillankonditoria.com/search/label/Gluteenittomat

    Löytyisiköhän tuolta jotain kiinnostavaa? :) Gluteenittomat-tägillä on merkitty tosi paljon jäätelöitä ja juomia, mutta on siellä leivonnaisiakin, kun vähän rullailee.

    Tässä muutama ohje:
    http://www.kamomillankonditoria.com/2013/07/suklaahippukekseja-taas.html
    http://www.kamomillankonditoria.com/2013/04/gluteenittomat-whoopie-piet.html
    http://www.kamomillankonditoria.com/2012/12/mantelikeksit.html

    Jos haluaa jotain joulukuuhun liittyvää superhelppoa, niin Frian piparkakkutaikina on vegaaninen ja gluteeniton ja siitä saa hyvänmakuisia pipareita :)

    Toivottavasti löytyy sopivia reseptejä joko näistä tai sitten muualta! Onnea kahvituksen järkkäilyyn :)

    VastaaPoista
  4. Osaisitko sanoa onnistuisko nämä kauratuorejuustolla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä ehtinyt paistamaan kauratuorejuustoa, joten en tiedä, mitä se tykkää uunista. Mahdollisesti onnistuvat, mutta ei takeita siitä kuitenkaan :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu