tiistai 8. joulukuuta 2015

Kakkua 20-vuotiaalle ihanalle


Viime viikonloppuna Vegaaniliiton ja Oikeutta eläimille -järjestön aktiivit kokoontuivat eläinoikeustapaamiseen kuuntelemaan luentoja, osallistumaan työryhmiin sekä ihan vain hengailemaan, saunomaan, syömään ja tapaamaan uusia tyyppejä. Varsinkin viimeinen kohta oli erityisen helppo toteuttaa, sillä tapaamiseen osallistui yli sata ihmistä. Oli niin kivaa!Koska tänä vuonna Oikeutta eläimille viettää kaksikymppisiään, piti asiaa tietysti vielä kertaalleen juhlistaa. Leivoinpa siis ison läjän suklaa-karamelli-suolapähkinäkakkua! Yhden kakun koristeeksi muovailin tyyppejä, joiden vuoksi koko järjestö ylipäätään on olemassa.

Järkkäsimme koristemuovailutyöpajan lapsille, jossa valmistuivat näiden kahden kakun koristeet. Joukosta voi bongata hirviöitä, kissoja, pupun, tiikerin, pieniä kakkuja, "jonkun jutun" ja ties mitä muita hienoja juttuja!


Koska pääkakku sisälsi lähes kaikkia mahdollisia allergeeneja, tein vaihtoehtokakuksi gluteenittoman, soijattoman ja pähkinättömän minttusuklaakakun. Tarjolla oli myös valokuvaan päätymätön kakku, joka oli tehty mahdollisimman fennovegaanisesti.

Koska kakkuja oli järjetön määrä, en kirjoita tähän kauhean seikkaperäisiä reseptejä.

Karamelli-suklaa-suolapähkinäkakku 90 hengelle
 • Vaalea kakkupohja (yhteensä paistoin näitä yhdeksän)
 • Kostukkeena käytin 1,5 dl kahvia jokaista pohjaa kohden
 • Kakun toisessa välissä oli suklaamoussea Alpron vispistä tehtynä. (Käytin yhteensä kolme purkkia vispiä ja 300 g tummaa suklaata. Kauravispiä käytettäessä vispin määrä pitäisi tuplata.)
 • Toisessa välissä oli suklaamoussen päällä sulatettua suklaata, suolapähkinöitä ja karamellikastiketta.
 • Kuorrutteena oli suurin piirtein tällä ohjeella tehtyä suklaakuorrutetta. (Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, mutta yhteensä käytin noin kilon margariinia.) Tein lisäksi pienen annoksen kuorrutetta ilman kaakaota vihreitä pursotuksia varten.
 • Koristeet on muovailtu Dr. Oetkerin ja Mauste Sallisen värillisistä sokerimassoista. Täältä löytyy lista vegaanisista vaihtoehdoista.

Tässä kuvaa kakun sisuksesta hätäisesti kännykän kameralla napattuna. Kakku oli pehmoinen ja mehevä ja kaikkiaan aika överi. Koin tosi tärkeänä tehdä hyvän kakun, koska sitä söivät itselleni niin tärkeät ihmiset!

Gluteeniton, soijaton ja pähkinätön minttusuklaakakku 20 hengelle
 • Pohjana oli tämä gluteeniton vaalea pohja. Leivoin näitä kaksi.
 • Kostukkeena oli sokerivesi.
 • Täytteenä suklaamousse, jossa suklaana käytetty minttusuklaata ja vispinä SoyaToo!-merkkistä riisivispiä. Vegaanisia minttusuklaita löytyy vaikka mitä, mutta jos kaipaat mahdollisimman allergiaystävällistä versiota, kannattaa etsiä Zero Zebran minttusuklaapatukoita erikoisruokakaupoista.
 • Kuorrutteena käytin samaa suklaakuorrutetta kuin pääkakussa.
 • Koristeena käytin Tokmannilta löytämiäni karmiinittomia karkkikeppejä. 

Mahdollisimman fennovegaaninen kakku kymmenelle
 • Pohjana käytin pääkakun trimmaamisesta ylijääneitä reunoja ja kokosin kakun kyökinväen kaakun tapaan kulhoon. 
 • Kostutin kakun tyrnitäysmehu-sokerivedellä.
 • Täytteenä ja kuorrutteena käytin kaksi purkkia Plantin kauravispiä sekä litran mansikoita.

Tässäpä vielä pääkakun tyypit, joiden raajat saivat kuljetuksessa hieman osumaa ja ovat siksi monilta katkenneet. Ensi kerralla pakkaan etukäteen muovaillut koristeet paremmin!2 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu