torstai 10. joulukuuta 2015

Piparminttukaramellit


Pitkästä ohjeesta ja erikoisvarusteista huolimatta näitä makeisia on helppo tehdä. Söpössä purkissa nämä ovat lisäksi tosi kiva lahjaidea!

Piparminttukaramellit, n. 3 dl
 • 3 dl sokeria
 • 1 dl glukoosisiirappia (Dansukker)
 • 0,25 dl vettä
 • 1 tl piparminttuaromia (Dr. Oetker)
 • (elintarvikeväriä, ks. lista täältä)
 • välineitä: lämpömittari, elintarvikekäyttöön soveltuvat kuumuutta kestävät käsineet, silikonimatto/leivinpaperi sekä kulmapaletti/taikinaraappa/tms.
 1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
 2. Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan ja käännä levy päälle. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 160-asteista. Sitä ei tarvitse sekoittaa, mutta lämpötilaa kannattaa vahtia koko ajan.
 3. Nosta seos pois liedeltä ja sekoita sen joukkoon piparminttuaromi sekä niin halutessasi elintarvikeväriä.
 4. Kaada seos silikonimatolle tai muulle tarttumattomalle pinnalle ja kääntele sitä palettiveitsellä, kunnes se jäähtyy sellaiseksi, että sitä voi muotoilla hanskoilla suojatuilla käsillä.
 5. Ota massa käteesi ja ala "työstää" sitä. Venytä massaa ja taita se kahtia. Toista tätä, kunnes massa on jähmeää mutta silti muovailtavissa.
 6. Ota pieni pala massaa kerrallaan käsittelyyn ja laita loppu massa siksi aikaa uuniin, jotta se ei jähmety liikaa. Venytä massa pitkäksi pötköksi ja leikkaa siitä saksilla pieniä karamelleja. Karamellit ovat leikatessa kovia hyppimään, joten ne kannattaa leikata suoraan syvään kulhoon.
 7. Anna karamellien jäähtyä ja kovettua leivinpaperin päällä. Säilytä valmiit karamellit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Ilmankosteudesta ja lämpötilasta riippuen karamellit saattavat hieman tarttua kiinni toisiinsa.

Tuulispään leivontakirjoja jaossa!

Kamomillan konditorian Facebook-sivulla on ensi tiistaihin saakka käynnissä kirja-arvonta, jossa kaksi onnekasta voittaa Tuulispään leivontakirjan. Osallistua voi kommentoimalla Facebook-sivulta löytyvää kuvaa. Vaikka kirja jo löytyisi hyllystäsi, kannattaa silti osallistua ja antaa kirja lahjaksi kaverille tai vaikka omille vanhemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu