sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Star Wars -kakkuja


Kummilapseni on tällä hetkellä melkoisen innoissaan Star Warsista, joten en varsinaisesti yllättynyt hänen synttärikakkutoiveestaan. Koska juhlia vietettiin kahtena päivänä, tein kakkuja kaksi. Toiseen askartelin Darth Vaderin ja täytin sen suklaamoussella sekä tuoreella mangolla. Toiseen kakkuun tein Wicket-ewokin, Prinsessa Leian sekä 3-CPO:n ja täytin sen mansikoilla, mangolla ja soijakermavaahdolla.


Kakut olivat tietysti vegaanisia, kuten asiaan tässä blogissa aina kuuluukin. En itse niin tykästynyt suklaan ja mangon yhdistelmään, mutta kakku sai silti kehuja. Mansikka-mangokakku sen sijaan oli myös omasta mielestäni tosi hyvää. Mangot ovat nyt sesongissa, joten niitä kannattaa katsella kaupassa sillä silmällä!


Darth Vader -kakku, kymmenelle
 • Pohja on vaalea kakkupohja, joka on leikattu tämän ohjeen mukaan.
 • Kakku on kostutettu viljakahvilla. (Tavallinen kahvi käy tosi hyvin suklaakakkujen kostukkeeksi.)
 • Sen täytteenä on tuoretta mangoa sekä suklaamoussea.
 • Kuorrutteena on suklaakuorrutetta suurin piirtein tällä ohjeella, mutta kaakaoisempana. Otin osan kuorrutteesta erilleen ennen kaakaon lisäämistä ja käytin sen kakun pinnan kuorruttamiseen.
 • Koristeet ovat sokerimassaa.

Prinsessa Leia ja kumppanit -kakku, kymmenelle
Kakku on muuten sama kuin Darth Vader -kakku, paitsi:
 • Kostukkeena on sitruuna-sokerivettä.
 • Täytteenä on mansikoita, mangoa ja soijakermavaahtoa.
 • Kuorrute on soijakermavaahtoa.

Tässä vielä vähän lähikuvaa koristeista. Olin itse ihan tyytyväinen, vaikka varsinkin Darth Vader oli aikamoista ohuiden sokerimassapötköjen kanssa näpertelyä.Prinsessa Leia hetkeä ennen nutturoita!

1 kommentti:

 1. Ihana Eewokki! :D Muutenkin kivannäköiset kakut ja koristeet. Mansikka-mango kuulostaa kyllä ihanalta. :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu