sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Vesi with a twist


Nyt ollaan trendikkyyden aallonharjalla! Waterdrop cake on kovassa huudossa Japanissa ja tekemässä näyttävää esiintuloa myös Yhdysvalloissa. Vesipisarakakku on lähde- tai kivennäisvedestä tehty agar-agarilla hyydytetty jälkiruoka, joka tarjoillaan siirapin ja paahdetun soijajauhon kanssa. Kyllä, luit oikein: hyytelön ainesosat ovat lähdevesi ja agar-agar ja sen höysteenä ovat soijajauho ja siirappi. Jotkut uskaliaat ovat muokanneet reseptiä maustamalla veden sokerilla.

Pakkohan tätä oli siis kokeilla, ja minulla sattui vielä olemaan tähän soveltuva silikonimuotti. Maailmalla käytetään ilmeisesti jotain taika-agaria, koska oma agarini teki pisaran sameaksi. Pienemmällä agarin määrällä pisara ei pysynyt koossa. Väristä huolimatta pisara maistui, hmm, vetiseltä. Kuka olisi arvannut?!!


En halua kuulostaa moukalta tai juntilta arvostelemalla tätä jälkiruokaa. Ymmärrän, että ruoassa maun lisäksi merkityksellisiä asioita ovat myös esillepano ja erilaiset suutuntumat. Vaikka tykkäänkin lähtökohtaisesti maukkaasta ruoasta, saatan nauttia valtavasti myös tosi simppeleistä mauista, kuten vaikkapa keitetystä perunasta sellaisenaan. Myös vesi voi ihan oikeasti maistua todella hyvältä. Oma suhteeni soijajauhoon on myös lämpimämpi kuin monella muulla, sillä elin sen kanssa tiiviissä suhteessa vegaaniksi ryhtymisen alkuaikoina. Ajatus soijajauhon, siirapin ja vesihyytelön yhdistelmästä ei siis kuulosta mitenkään erityisen oksettavalta, vaan ennemminkin vain turhalta ja omituiselta.

Olisi mielenkiintoista päästä syömään tätä huippuravintolassa huippukokin tekemänä, koska en suostu uskomaan, että tätä hypetetään vain tämän erikoisen ulkonäön takia. Silti toivon, että keittiömestarit ja huippukokit etsisivät inspiraatiota uusiin vegaanisiin jälkkäreihin sieltä makupaletin toisesta päästä. Hyytelöity vesi kun saattaisi tuntua vegaaniasiakkaasta vähän naljailulta.

Älä kokeile tätä kotona! Siksi ei reseptiä tällä kertaa.

8 kommenttia:

 1. Mitä i h m e t t ä ! :D Onhan tää ainakin kevyt jälkkäri - tosin makeanhimo ei taida ihan tällä tyydyttyä...

  VastaaPoista
 2. Ensin katsoin päivämäärän, että oliko aprillipila. :)
  Mukaillakseni Obelixia: "Hulluja nuo japanilaiset." (tok tok tok)
  Repesin kyllä tuosta viimeisestä vegaaniasiakkaalle naljailusta-kohdasta täysin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäuskoa oli kyllä täälläkin, kun tästä kuulin :D

   Poista
 3. Siis tuohan näyttää oikein hyvältä! Mutta kauhean innokkaasti en olisi maistamisasteelle siirtymässä :D

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tuo kuulostaa idean tasolla hyvältä, mutta en menis kyllä itse tekemään. Pitää varmaan tehdä visiitti Japaniin, että pääsee kokeilemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ideana testata tätä, jotta kenenkään muun ei tarvitse :D Olisi kyllä mielenkiinoista maistaa tätä sen originaalissa muodossa.

   Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu