torstai 14. huhtikuuta 2016

Minttukeksitaikinasuklaakupit


Laitoin mintun makuista keksitaikinaa sulatetun suklaan sisälle ja sain aikaan ihanan tuhteja pieniä makupaloja, jotka ovat söpöjä kuin mitkä!


Nämä suklaakupit on tehty minimuffinssivuokiin, joita voi ostaa monista leivontatarvikkeita myyvistä tavarataloista ja kaupoista sekä tietysti leivontatarvikeliikkeistä. Voit tehdä suklaakupit myös normaalikokoisiin vuokiin, mutta makeisista tulee tällöin valtavia ja niitä tulee tietysti vähemmän.

Jos haluat suklaakupeista erityisen nättejä, suosittelen käyttämään muffinssipeltiä. Muffinssipelti auttaa pitämään paperiset vuoat paremmin muodossaan. Koska sulatetulla suklaalla on ikävä tapa muuttua harmaaksi ja reikäiseksi, kannattaa suklaa temperoida, mikäli aiot säilyttää suklaakuppeja pidempään kuin pari päivää. Ohjeet temperoinnille löydät täältä.

Minttukeksitaikinasuklaakupit, 10 kpl
  • 1 rkl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) tai kookosöljyä
  • 1 1/2 tl vettä
  • 1/4 tl piparminttuaromia (Dr Oetker)
  • 1/4 dl fariinisokeria
  • 1/8 tl suolaa
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • vihreää elintarvikeväriä, ks. täältä lista (ei pakollinen)
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g vegaanista suklaata, ks. täältä lista
  • vegaanista strösseliä, ks. täältä lista (ei pakollinen)
  1. Sekoita rypsiöljy, vesi, piparminttuaromi, fariinisokeri, suola ja vaniljajauhe. Lisää halutessasi elintarvikeväriä sen verran, että neste näyttää sopivan värikkäältä. Lisää nesteiden sekaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi käsin.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Jaa vajaa puolet suklaasta minimuffinssivuokien pohjalle.
  3. Jaa keksitaikina kymmeneen yhtä suureen palaan. Muotoile taikinapalat puristelemalla litteiksi ympyröiksi, joiden halkaisija on muffinssivuoan pohjaa pienempi. Aseta keksitaikinaympyrät suklaan päälle.
  4. Jaa loppu suklaa keksitaikinoiden päälle. Koristele halutessasi strösseleillä. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.
  5. Säilytä valmiit suklaakupit jääkaapissa.
Huom! Keksitaikina on öljyllä leivottuna aika öljyisää, joten voit halutessasi vaihtaa öljyn margariiniin. Tällöin vehnäjauhojen määrä saattaa olla hitusen pienempi. Suosittelen margariiniksi tummansinistä Keijua, koska se soveltuu parhaiten leivontaan makunsa, rakenteensa ja rasvapitoisuutensa puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu