lauantai 6. elokuuta 2016

Pokémon-pallot


Joskus sitä löytää itsensä keskellä yötä tilanteista, joihin ei olisi ajatellut joutuvansa, kuten pelaamasta sadan muun ihmisen kanssa Pokémon Go -peliä Pikku Kakkosen leikkipuistossa tai sulattamasta valkosuklaata ja kaulitsemasta sokerimassaa poképalloiksi. Jälkimmäinen tapahtui viime yönä.Näitä ei ole erityisen helppo tehdä, sillä suklaa sulaa käsiin ja sokerimassa sulaa käsiin ja kaikki sulaa käsiin, mutta mikäli joku innostuu, niin tässä suuntaa-antavat ohjeet syötävien poképallojen valmistamiseen. Suosittelen käsittelemään sokerimassaa ja palloja kertakäyttökäsinein, jotta sormien lämmön vaikutus hieman hälvenee. Jos jaksat temperoida suklaan, on sulamisongelma pienempi.


Vegaaniset Pokémon-pallot
  • puolipallomuotti, pullasuti, kaulin, veitsi
  • vegaanista valkosuklaata*
  • punaista, valkoista ja mustaa sokerimassaa (löydät listan täältä)
  1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Levitä valkosuklaata ohut kerros puolipallomuotin sisälle. Laita muotti viideksi minuutiksi pakastimeen. Levitä toinen kerros valkosuklaata ja laita pakastimeen. Toista näitä vaiheita, kunnes suklaata on niin paksu kerros, ettei muotti kuulla siitä läpi. Irrota puolipallot varovaisesti muotista.
  2. Kaulitse punainen sokerimassa ohueksi levyeksi ja nosta puolipallon päälle. Silitä ja venytä sokerimassalevy puolipallon myötäiseksi ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois.
  3. Sivele sulaa valkosuklaata puolipallon reunaan ja paina punainen ja valkoinen puolikas yhteen.
  4. Kaulitse ja leikkaa mustasta sokerimassasta ohut nauha, kostuta se kevyesti ja aseta se pallon sauman päälle. Muotoile mustasta sokerimassasta ympyrä ja aseta se nauhan päälle. Tee vähän pienempi ympyrä valkoisesta sokerimassasta ja aseta se mustan ympyrän päälle. Piirrä siihen vielä pienempi ympyrä.
  5. Säilytä valmiit pókepallot jääkaapissa tai pakastimessa.
*Vegaanisia valkosuklaita löytyy tosi montaa merkkiä, mutta ihan joka lähikaupasta niitä ei valitettavasti voi ostaa. Parhaiten saatavilla on iChock-merkkistä valkosuklaata, joka kuuluu S-ryhmän valikoimiin ja jota voi näin ollen pyytää omaan Prismaan tai S-marketiin, jos sitä ei sieltä vielä löydy. iChockia voi ostaa myös Vegekaupoista, Ruohonjuuresta ja Ekolosta. Nämä kaupat sekä Punnitse ja Säästä myyvät myös muita vegaanisia valkosuklaita, kuten Bonvitaa, Plamilia, Organicaa ja Vantastic Foodsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu