lauantai 12. marraskuuta 2016

Hanna-tädin kakut


Hanna-tädin kakut ovat jääneet mieleeni päiväkodista. Eräänä päivänä saimme normaalista poiketen mennä päiväkodin keittiöön. Siellä jokainen sai käteensä pienen palan taikinaa, ja se piti pyöritellä palloksi. Pallot aseteltiin leivinpaperille, johon oli kirjoitettu lasten nimet. Lopulta jokainen meistä sai syödä ihan itse leivotun Hanna-tädin kakun.

Jonkin aikaa sitten minulta pyydettiin vegaaniversiota Hanna-tädin kakkujen reseptistä. Tänään tuntui sopivalta päivältä leipoa niitä, joten resepti tulee tässä.

Hanna-tädin kakut, 24–40 kpl
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl soija- tai kaurakermaa tai kookosmaitoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon sokeri, soijakerma ja suola. Siivilöi perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille.
  3. Jaa taikina osiin, pyöritä palloiksi ja litistä hieman. Asetan pikkuleivät leivinpaperin päälle ja jätä niiden väliin tilaa.
  4. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 14 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin.
  5. Säilytä valmiit keksit jääkaapissa tai ilmatiiviisti huoneenlämmössä.
Vinkki: Jotkut tykkäävät lisätä Hanna-tädin kakkuihin kardemummaa!

4 kommenttia:

  1. Moi Satu! Mietin, että olisiko näin joulun alla mahdollista saada tänne vegaanisen glögijuustokakun resepti? On ollut oma kestosuosikkini leipoa joulun alla, mutta tämän vuoden aikana olen ryhtynyt vegaaniksi, joten perinteisen juustokakun leipominen ei onnistu enää

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos tästä reseptistä! Hanna-tädin kakut olivat mun lapsuuden suosikkeja, koska niitä sai aina mummilta :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu