maanantai 24. heinäkuuta 2017

Ihanat suklaakuppikakut


Huh huh, olipa pitkä aika postausten välillä! Syy piilee siinä, että aloitin työt ja myös siinä, että monta viikonloppuani on kulunut Tuulispäässä leipoessa sekä ihmisille naudoista ja lampaista kertoessa. Tuulispäässä on siis avoimet ovet vielä kolmena perjantai-iltana. Lue aikataulut ja lisätiedot Tuulispään sivuilta ja tule sitten syömään Pikku Puhuriin ja moikkaamaan asukkaita.

Viikonloppuna oli erään pienen ihmisen tärkeä päivä. Minulta pyydettiin sinne leivonnaisia, koska vieraiden joukossa oli allergikkoja. Koska samalla vaivalla oli helppo leipoa tupla-annos, tein näitä myös syötäviksi kokoukseen, johon itse osallistuin. Olivat muuten hyviä! Myös kokous oli hyvä. 

[Seuraa siirtymä toiseen aiheeseen.] Aloitin heinäkuun alussa työt Oikeutta eläimille -järjestön Vegaanihaasteessa, ja kokouksessa sivuttiin mm. sitä. Olen ihan superinnoissani tästä työstä. On niin siistiä, että voin edistää kasvissyöntiä työkseni. Jos Vegaanihaaste ei ole ennestään tuttu juttu, niin lisätietoa saat Vegaanihaasteen sivuilta: vegaanihaaste.fi. Lyhyesti kerrottuna Vegaanihaaste on helppo tapa kokeilla kasvissyöntiä kuukauden ajan. Osallistuja saa päivittäin sähköpostitse uutiskirjeen täynnä hyödyllistä tietoa ja reseptejä. Itselleen voi valita myös tuutorin, jolta voi kysyä apuja, jos ongelmia tulee vastaan. Vegaanihaasteeseen osallistuminen on ilmaista eikä sido mihinkään. [Seuraa siirtymä takaisin kuppikakkuihin.]

Kuppikakuissa eniten ihastusta herättivät koristeluun käytetyt kermatoffeet, sillä ne olivat se juttu, joilla kuppikakku sai eteensä sanan ihana. Ostin vegaaniset lehmäkarkit Vegekaupasta. Lehmäkarkkien lisäksi koristeena oli iChocin Oreo-suklaata sekä myöskin Vegekaupasta löytyviä nonparelleja ja kuulia. Pohja on vaniljainen ja kuorrute tuo vähän mieleeni suklaapehmiksen. Kuorrutteen salaisuus on ripauksessa suolaa, vanilja-aromissa sekä isossa määrässä kaakaojauhetta.

Kuppikakut onnistuvat tottakai myös ilman lehmäkarkkeja ja muita koristeita tai vaihtamalla koristeet esimerkiksi pistaaseihin tai suolapähkinöihin.

Ihanat suklaakuppikakut, 12 kpl

pohja
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
kuorrute
  • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 1 1/4 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl vanilja-aromia tai 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaura- tai soijamaitoa
koristeluun
  1. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää uunissa leviämättömiä kartonki-, amerikan-, folio- tai silikonivuokia. Jos sinulta puuttuvat sekä muffinssipelti että leviämättömät vuoat, voit laittaa kaksi tavallista paperivuokaa päällekkäin.) Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Pohja on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  4. Vaahdota margariini, kaakaojauhe, suola ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella. Lisää loppu tomusokeri sekä kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  5. Leikkaa lehmäkarkit kahdeksaan osaan eli tee niistä pieniä kuutioita. Leikkaa myös suklaa pieniksi paloiksi. Painele koristeet kevyesti kuorrutteen pinnalle.
  6. Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa.
Pakastaminen: Pohjat voi paistaa ja pakastaa etukäteen. Sulata pohjat hitaasti jääkaapissa tai vähän nopeammin huoneenlämmössä. Jos pakastat kuppikakut kuorrutettuina, niiden ulkonäkö voi vähän kärsiä. Anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos reseptistä! Olen tehnyt ne muffinsit jo monta kerta! Mutta reseptistä puuttuu kaakao määrä taikinassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Kiitos, että huomasit asian! Lisään kaakaomäärän reseptiin saman tien. Hienoa, että tykkäät reseptistä :)

      Poista
    2. Nyt se melkein onnistui. Minä näen vain "3/4 dl", pitäisi lisätä "kaakaota" :)

      Poista
    3. Haha :D Hyvin sujuu! Nyt pitäis toimia :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu