tiistai 23. heinäkuuta 2019

Mantelimuru-mustikkamuffinssit


Nyt kun mustikat alkavat metsissä kypsyä, on hyvä hetki julkaista tämä ihana muffinssiresepti. Muffinssin pohja on pehmoinen ja sen pinnalla on rapea sekoitus mantelia ja mustikkaa. Jos haluat, voit lisätä taikinan sekaan vähän kardemummaa! Resepti onnistuu myös pakastemustikoista.

Tämäkin resepti on alunperin Tuulispään leivontakirjasta. Julkaisen kaikki kirjan reseptit täällä blogissa seuraavan parin kuukauden aikana. Reseptejä voi selata kätevästi kirjan oman sivun kautta, jonne lisään jo julkaistujen reseptien linkit. Sivulla on jo lista sekä kuvat kaikista resepteistä.

Tarvikkeet: muffinssipelti, 8 muffinssivuokaa, siivilä

Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, sillä siten siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja.

Mantelimuru-mustikkamuffinssit, 8 kpl

muffinssipohja
  • 1 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/4 dl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
mantelimuru-mustikkakuorrute
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 25 g vegaanista margariinia
  • 1 1/2 dl mustikoita (jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä)
  1. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita ne hyvin. Sekoita jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu. Jaa taikina muffinssivuokiin. Vuoat tulevat vain noin 1/3 täyteen.
  3. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja fariinisokeri. Sulata margariini ja sekoita se jauhojen joukkoon lusikalla. Seoksesta on tarkoitus tulla murumaista. Lisää lopuksi mustikat kuorrutteen sekaan. Ripottele kuorrute muffinssitaikinoiden päälle.
  4. Paista muffinsseja esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Muffinssit ovat valmiit, kun ne ovat kauniin ruskeita ja kun niihin työnnetty veitsi tai tikku tulee ulos puhtaana. Anna muffinssien jäähtyä viisi minuuttia muffinssipellillä, nosta ne sitten pois ja anna niiden jäähtyä hyvin.
  5. Säilytä valmiit muffinssit mieluiten jääkaapissa.
Pakastaminen: Muffinssit voi pakastaa.
Gluteeniton versio: Käytä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda muffinssipohjan vehnäjauhot 1 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja 1/2 dl:aan mantelijauhoa, joihin on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Vaihda kuorrutteen vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Pähkinätön versio: Mantelijauheen tilalla voi käyttää vehnäjauhoa tai kaurahiutaleita. Gluteeniton ja pähkinätön versio syntyy vaihtamalla mantelijauheen tilalle gluteenitonta jauhoseosta tai gluteenittomia hiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu