sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Persikkapaistos


Tuoreet persikat ovat sesongissa kesäisin, ja muina vuodenaikoina niitä on vaikeampi löytää. Säilykepersikat rientävätkin apuun vuodenajasta riippumatta! Ne toimivat oikein hyvin tässä lämpimässä paistoksessa – yllättäen jopa paremmin kuin tuoreet. Persikkapaistos voi kuulostaa vähän simppeliltä jälkkäriltä, mutta sen ihanuus piileekin ehkä juuri siinä! Erityisen hyvää tämä on lämpimänä vegaanijätskipallon kanssa tarjoiltuna.

Persikkapaistos on yksi Tuulispään leivontakirjan resepteistä. Lisään kaikki kirjan reseptit tänne blogiin vuoden 2019 aikana, ja niitä pääsee jatkossa kuka vain käyttämään ihan ilmaiseksi. Lisään linkit resepteihin Tuulispään leivontakirjan omalle sivulle.

Tarvikkeet:
24-senttinen pyöreä tai vastaavankokoinen kantikas vuoka, siivilä

Persikkapaistos, 8 annosta

vuoan pohjalle
taikina
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Rasvaa vuoka hyvin. Valuta persikoiden liemi pois ja leikkaa persikat siivuiksi. Asettele siivut vuoan pohjalle.
  3. Sulata margariini ja sekoita se sokerin, kauramaidon, kanelin, suolan ja vaniljajauheen kanssa. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot taikinan sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Kaada taikina persikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 40 minuuttia. Paistoksen pinnasta on tarkoitus tulla kauniin ruskea.
  5. Tarjoile paistos lämpimänä kaurajäätelöpallon kera.
Pakastaminen: Paistoksen voi pakastaa, mutta sen rakenne voi vähän kärsiä sulamisen yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu