maanantai 15. heinäkuuta 2019

Aamun ja Sirun inkivääri-banaanimuffinssit


Kun menin ensimmäistä kertaa Tuulispäähän keväällä 2014, siellä asui neljä lammasta: Aamu, Siru, Lady ja Elli. Tutustuin heistä erityisesti Siruun ja Aamuun, ja opin, että lampaat pitävät poskien silittämisestä ja tulevat aivan lähelle ihmistä pyytämään silityksiä. Vuosien aikana Tuulispään lammaslauma on kasvanut, ja valitettavasti kaksi lammasta on menehtynyt – toinen heistä ihana Aamu 13-vuotiaana.

Kuten moni muukin tuulispääläinen, pitävät myös lampaat vähän yllättäen valtavasti banaaneista. Siksi nämä muffinssit saivat nimensä lampaiden mukaan. Inkivääriä näissä on mukavasti, mutta ei kuitenkaan suuta polttavasti. Jos inkivääri ei ole sinun juttusi, voit jättää sen pois. Jäljelle jäävät silti maukkaat ja mehevät banaanimuffinssit.

Resepti on julkaistu alunperin Tuulispään leivontakirjassa. Lisään kaikki kirjan reseptit tänne blogiin vuoden 2019 aikana. Jo lisättyjä reseptejä pääset helposti selaamaan Tuulispään leivontakirjan oman sivun kautta.

Kaveria voi käyttää myös tyynynä! Vasemmalla Siru ja oikealla jo edesmennyt Aamu.

Tarvikkeet: muffinssipelti, 12 muffinssivuokaa, raastin, siivilä

Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, jotta siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja.

Aamun ja Sirun inkivääri-banaanimuffinssit, 12 kpl

 • 1 kypsä banaani
 • 1 dl vettä
 • 1/2 dl miedonmakuista öljyä (esim. tavallista rypsiöljyä)
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl hienolla terällä raastettua tuoretta tai 1 tl jauhettua kuivattua inkivääriä
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 1. Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
 2. Muussaa banaani haarukalla mahdollisimman hyvin. Sekoita sen kanssa vesi, öljy, sokeri, suola, vaniljajauhe ja inkivääri. Siivilöi vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
 3. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 20 minuuttia. Muffinssit ovat valmiit, kun ne ovat kauniin ruskeita ja niihin työnnetty puutikku tai veitsi tulee ulos puhtaana. Anna muffinssien jäähtyä ennen tarjoilua.
 4. Säilytä muffinssit joko jääkaapissa tai ilmatiiviisti huoneenlämmössä.
Pakastaminen: Muffinssit voi pakastaa.
Gluteeniton versio: Vaihda vehnäjauhot 2 1/2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Vinkki: Inkivääri säilyy jääkaapissa melko hyvin, mutta sen voi myös pakastaa. Sen voi pakastaa joko valmiina raasteena pienissä erissä, mutta itse pidän kokonaisena pakastamista vaivattomampana. Jäisestä inkivääristä voi helposti raastaa sopivan määrän inkivääriä ruokaan tai leivonnaiseen ja laittaa sitten loppupalan takaisin pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu