sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Suklaahippu-minttuwhoopiet


Näissä whoopieissa on pehmeä ja suklainen kuori sekä raikas minttuinen täyte. Kun näitä haukkaa, eri maut asettuvat suuhun hauskasti vähän vuorotellen. Tykkään näistä itse ihan tosi paljon, ja siksi suosittelen näitä kaikille mintun ja suklaan ystäville.

Julkaisen kaikki Tuulispään leivontakirjan reseptit blogissa vuoden 2019 aikana. Reseptejä pääsee kätevästi selaamaan kirjan omalta sivulta, jonne lisään niitä sitä mukaa kuin ne julkaisen.

Tarvikkeet: sähkövatkain, siivilä

Suosittelen margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa. Maun puolesta suosittelen jotain muuta kuin leivontamargariinia. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmetä huoneenlämmössä.

Piparminttuaromia (Esim. Dr. Oetker) voi ostaa useimmista ruokakaupoista, joissa on leivontaosasto. (Huomaathan, että eteeristä piparminttuöljyä ei ole tarkoitettu syötäväksi.)

Suklaahippu-minttuwhoopiet, 6 isoa

suklaahippupohjat
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia tai omena- tai päärynäsosetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 100 g vegaanista suklaata
minttutäyte
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 tl piparminttuaromia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  1. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista ensin suklaahippupohjat. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon sokeri, kauramaito, soijajogurtti, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi. Voit halutessasi ottaa kourallisen suklaata sivuun ja käyttää sen whoopieiden koristeluun. Sekoita loput suklaapalat taikinan sekaan. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  3. Mittaa ensimmäiselle uunipellille kuusi, puolen desilitran taikinakasaa. Jätä kasojen väliin runsaasti tilaa, jotta niillä on tilaa levitä uunissa. Ripottele säästämäsi suklaapalat taikinakasojen päälle koristeeksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 14 minuuttia. Jaa loppu taikina samalla tavalla toiselle uunipellille ja paista nekin. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen niiden täyttämistä.
  4. Valmista minttutäyte. Vaahdota margariini, vaniljajauhe, suola, piparminttuaromi sekä puolet tomusokerista sähkövatkaimella. Lisää kauramaito sekä loppu tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi.
  5. Lusikoi tai pursota täytettä kuuden pohjan sileälle puolelle. Paina toinen pohja varovaisesti kanneksi.
  6. Säilytä valmiit whoopiet jääkaapissa.
Pakastaminen: Whoopiet voi pakastaa. Anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa tai huoneenlämmössä eli älä kuumenna niitä, jotta täyte ei sula. Voit pakastaa myös pelkät pohjat ja täyttää ne myöhemmin. Koska whoopiet tarttuvat herkästi toisiinsa, ne kannattaa kääriä erikseen leivinpapereihin.
Gluteeniton versio: Käytä sekä pohjissa että täytteessä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 3 1/2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Taikina on hieman vehnäjauhoversiota paksumpaa, joten sitä kannattaa vähän levittää lusikalla. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Soijaton versio: Käytä nesteenä jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa. Käytä taikinassa kaurajogurttia tai hedelmäsosetta. Tarkista, että suklaassa ei ole soijalesitiiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu