lauantai 20. heinäkuuta 2019

Vaniljatäytekeksit


Kun aikanaan tein tämän reseptin, sai Oreo-keksejä ihan satunnaisesti Suomen kaupoista. Nyt niitä sekä joitain vegaanisia Domino-makuja saa ihan peruskaupoistakin, mutta joskus on kiva leipoa vastaavia keksejä itse! Vaniljatäytekeksien täyte on makean vaniljainen ja keksi ihanan kaakaoinen.

Keksiohje on alunperin julkaistu Tuulispään leivontakirjassa, mutta nyt julkaisen sen blogissa kaikkien muiden 60 kirjasta tutun reseptin kera. Projekti on valmis vuoden 2019 aikana. Pääset jo nyt selaamaan reseptien nimiä ja kuvia Tuulispään leivontakirjan omalla sivulla. Lisään linkit resepteihin sivulle sitä mukaa kuin ne on jaettu blogissa.

Tarvikkeet: sähkövatkain

Suosittelen margariinia, jossa rasvaa on vähintään 60 %. Suosittelen muita margariineja kuin leivontamargariineja. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmetä huoneenlämmössä.

Vaniljatäytekeksit, 16 kpl

keksitaikina
  • 150 g vegaanista margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
vaniljatäyte
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 1 tl vaniljajauhetta, 1 tl vanilja-aromia tai 1 rkl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 dl tomusokeria
  1. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita keksitaikinan margariini, sokeri, vaniljajauhe, suola ja kaakaojauhe haarukalla tasaiseksi. Lisää ruokasooda ja sekoita se hyvin taikinan sekaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina valmiiksi, tarvittaessa käsin.
  3. Jaa taikina kolmeenkymmeneenkahteen yhtä suureen osaan: jaa taikina ensin kahtia, puolikkaat kahtia ja toista tätä niin kauan, että sinulla on 32 taikinapalaa. Muotoile taikinapalat noin puolen sentin paksuisiksi kekseiksi kahdelle uunipellille. Jätä keksien väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistamisen aikana.
  4. Paista keksejä esilämmitetyn uunin keskitasolla yksi pellillinen kerrallaan n. 8 minuuttia. Tarkoitus on, että keksit paistamisen aikana pullistuvat ja paistamisen jälkeen ne litistyvät ohuiksi. Anna keksien jäähtyä leivinpaperilla vähintään viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä, sillä ne ovat vastapaistettuina hyvin pehmeitä. Anna keksien jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä.
  5. Valmista vaniljatäyte. Mittaa margariini kulhoon ja notkista se sähkövatkaimella. Lisää vaniljajauhe, suola sekä tomusokeri ja sekoita tasaisen kuohkeaksi. Pursota tai levitä lusikalla ruokalusikallisen verran täytettä kuudentoista keksin sileälle puolelle. Paina lopuksi loput kuusitoista keksiä kansiksi varovaisesti täytteen päälle.
  6. Säilytä valmiit keksit jääkaapissa.
Pakastaminen: Keksit voi pakastaa. Anna niiden sulaa hitaasti huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Älä kuumenna keksejä, sillä täyte sulaa.
Gluteeniton versio: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu