sunnuntai 11. elokuuta 2019

Agdan amerikkalaiset minipannarit


Agda on tosi ihana pieni kanakukko! Se syntyi kanaksi, mutta muuntautui pikkuhiljaa kukoksi eli kasvatti pitkät pyrstösulat ja kannukset sekä alkoi kiekua. Kyllä, näin voi joskus syystä tai toisesta käydä ja näin kävi myös pienelle Agdalle. Myös nämä minipannarit ovat pieniä kuin Agda ja yhtä ihania. Ne sopivat hauskaksi tarjottavaksi lastenkutsuille tai vaahterasiirappiin dipattavaksi herkuksi illanviettoon. Voit tietysti paistaa näistä myös isompia pannukakkuja, jos niin haluat. Lopputulos on joka tapauksessa kuohkea ja pinnalta rapea.

Resepti on julkaistu alunperin Tuulispään leivontakirjassa, jonka kaikki reseptit lisään tänne blogiin vuoden 2019 aikana. Pääset selaamaan jo lisättyjä reseptejä helposti kuvien kera Tuulispään leivontakirjan omalta sivulta.

Tarvikkeet: paistinpannu, litteä ja taipuisa lasta

Agdan amerikkalaiset minipannarit, 60 pientä suupalaa

 • 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
 • 1 rkl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
 • 2 rkl sokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • paistamiseen vegaanista margariinia tai öljyä
 1. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri ja suola vispilällä. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita hyvin. Taikinasta tulee melko paksua. Pannukakkutaikinaa ei tarvitse turvottaa, vaan voit jatkaa heti.
 2. Kuumenna paistinpannu ensin kuumaksi ja laske sitten lieden lämpötila puoleen: jos lämpötila-asteikkosi on 1–12, valitse numero 6. (Koska eri liedet toimivat ja lämpiävät vähän eri tavoin, tämä ei välttämättä päde juuri sinun lieteesi. Kokeilemalla löydät sopivan lämpötilan.)
 3. Laita paistinpannulle nokare margariinia ja anna sen sulaa. Lusikoi pannulle taikinaa pieniksi, teelusikallisen kokoisiksi kasoiksi. Jätä kasojen väliin muutama sentti tilaa, sillä ne leviävät vähän. Noin puolessatoista minuutissa pannukakkujen pintaan muodostuu kuplia, pinta hyytyy ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Tätä ennen sinun ei tarvitse koskea pannukakkuun lainkaan. Käännä pannukakku ja paista se myös toiselta puolelta kypsäksi noin puolentoista minuutin ajan. Valmis pannukakku on kauniin ruskea ja kuohkeaksi kohonnut. Paista myös loppu taikina pannukakuiksi samalla tavalla.
 4. Tarjoile minipannarit heti vaahterasiirapin, hillon, tuoreiden marjojen tai vaikkapa kaurajäätelön kanssa.
Pakastaminen: Valmiit pannukakut voi pakastaa. Niiden rapeus todennäköisesti vähän kärsii, mutta ne maistuvat silti hyviltä.
Gluteeniton versio: Käytä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot Viljatuotteen vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen, johon on sekoitettu 1/8 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu