maanantai 12. elokuuta 2019

Mango-appelsiinihyytelö


Mangot ovat ehdottomasti lempihedelmiäni! Halusin Tuulispään leivontakirjaan jonkin sellaisen mangoreseptin, jossa tuoreen mangon maku pääsee oikeuksiinsa. Niin syntyi tämä hyytelö, jossa mangon kaverina on raikas appelsiini. Julkaisen kaikki kirjan reseptit blogissa lähiaikoina. Jo julkaistuja reseptejä voi selata kätevästi kirjan omalla sivulla.

Kypsä mango on pehmeä ja tuoksuu voimakkaasti mangolta. Jos kaupasta löytyy vain raakoja mangoja, ei auta kuin odotella joskus jopa viikon ajan, että mango kypsyy huoneenlämmössä. Mango ei tykkää kylmästä eli sitä ei kannata säilöä jääkaapissa sen kypsyttyä vaan syödä pian.

Suosittelen valmistamaan tämän hyytelön tuoreista mangoista ja appelsiineista. Pienestä, noin 350 gramman mangosta ja neljästä keskikokoisesta appelsiinista saat riittävästi tykötarpeita tähän hyytelöön. Jos et löydä tuoreita, kypsiä mangoja, käytä hillohyllyltä löytyvää mangososetta ja jätä miedonmakuiset vauvansoseet hyllyyn. Jos taas et jaksa puristella itse appelsiinimehua, käytä tuorepuristettua mehua tiivisteestä valmistetun appelsiinituoremehun sijaan.

Vinkkejä agar agarin käytöstä ja sen ostopaikoista saat tästä tekstistä.

Mango-appelsiinihyytelö, 4 pientä annosta

  • 3 dl (tuorepuristettua) appelsiinimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl agar agar -jauhetta tai 1 rkl agar agar -hiutaleita
  • 2 dl mangososetta
  1. Sekoita appelsiinimehu, sokeri ja agar agar -jauhe kattilassa ja laita levy päälle. Kun seos kiehuu, vähennä lämpö puoleen ja anna seoksen kiehua 2 minuuttia välillä sekoitellen. (Jos käytät agar agar -hiutaleita, keitä seosta niin kauan, että hiutaleet ovat liuenneet nesteeseen eli noin 10 minuuttia.) 
  2. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita mangosose appelsiiniseoksen joukkoon.
  3. Kaada seos annoskulhoihin. Kun hyytelöt ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi, voit siirtää ne jääkaappiin hyytymään ja viilenemään muutamaksi tunniksi.
  4. Säilytä valmiit hyytelöt jääkaapissa.
Pakastaminen: En suosittele hyytelön pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu