Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

lauantai 10. elokuuta 2019

Karamellipopkornit


Rakastan popkornia, ja yleensä maustan sen suolaisilla jutuilla eli suolalla, margariinisulalla ja ravintohiivahiutaleilla. Nämä rapeat karamellipopkornit ovat kyllä ihan mahtava makea vaihtoehto suolaisille poppareille. Jos sinulta jäi Anselmi-kuppikakuista yli karamellikastiketta, etkä syönyt sitä vielä suoraan lusikalla purkista, voit käyttää sen popkornien maustamiseen. Perusohjeen lisäksi saat reseptin mausteisemmille poppareille.

Resepti on julkaistu Tuulispään leivontakirjassa, jonka kaikki reseptit lisään lähiaikoina blogiin. Projekti on jo pitkällä, ja pääset lukemaan jo julkaistuja reseptejä helposti kirjan omalta sivulta.

Karamellipopkonit, 2 litraa

  1. Levitä uunipellille leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  2. Kaada karamellikastike popkornin sekaan. Sekoita lusikalla hyvin, jotta karamellikastike levittyy popkornien sekaan mahdollisimman tasaisesti. Levitä popkornit leivinpaperille.
  3. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 1 tunnin ajan. Sekoita popkorneja aina 15 minuutin välein.
  4. Anna popkornien vähän jäähtyä ja kovettua ja laita ne sitten tarjolle. Ilmankosteus muuttaa popkornit pehmeiksi, joten säilytä ne mahdollisimman ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Karamellipopkornit säilyvät useammasta päivästä pariin viikkoon rapeina näin säilytettynä, mutta suosittelen silti tarjoilemaan popkornit mahdollisimman pian niiden valmistamisen jälkeen.
Pakastaminen: Näitä ei kannata pakastaa.
Gluteeniton versio: Tee karamellikastikkeesta gluteeniton versio ja toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Mausteiset popparit

Sekoita karamellikastikkeen joukkoon 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä sekä 1/4 tl mustapippurijauhetta. Sekoita maustettu karamellikastike popkornien sekaan ja paista kuten perusohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti