Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin,
joiden ainekset voi ostaa perusruokakaupoista. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.
Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Info | Reseptihakemisto | UKK | Täytekakkuopas
Vinkkejä aloittelijoille | Tuulispään leivontakirjan reseptit
Miten korvata vegaanivaihtoehdoilla: Kananmunat | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteet | Liivate
Vegaanisia leipomisvinkkejä erikoisruokavalioille: Gluteeniton | Soijaton | Palmuöljytön
Ajankohtaista: Ihana Wiener nougat -kakku ja muita joulun leivonnaisia!

lauantai 10. elokuuta 2019

Karamellipopkornit


Rakastan popkornia, ja yleensä maustan sen suolaisilla jutuilla eli suolalla, margariinisulalla ja ravintohiivahiutaleilla. Nämä rapeat karamellipopkornit ovat kyllä ihan mahtava makea vaihtoehto suolaisille poppareille. Jos sinulta jäi Anselmi-kuppikakuista yli karamellikastiketta, etkä syönyt sitä vielä suoraan lusikalla purkista, voit käyttää sen popkornien maustamiseen. Perusohjeen lisäksi saat reseptin mausteisemmille poppareille.

Resepti on julkaistu Tuulispään leivontakirjassa, jonka kaikki reseptit lisään lähiaikoina blogiin. Projekti on jo pitkällä, ja pääset lukemaan jo julkaistuja reseptejä helposti kirjan omalta sivulta.

Karamellipopkonit, 2 litraa

  1. Levitä uunipellille leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  2. Kaada karamellikastike popkornin sekaan. Sekoita lusikalla hyvin, jotta karamellikastike levittyy popkornien sekaan mahdollisimman tasaisesti. Levitä popkornit leivinpaperille.
  3. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 1 tunnin ajan. Sekoita popkorneja aina 15 minuutin välein.
  4. Anna popkornien vähän jäähtyä ja kovettua ja laita ne sitten tarjolle. Ilmankosteus muuttaa popkornit pehmeiksi, joten säilytä ne mahdollisimman ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Karamellipopkornit säilyvät useammasta päivästä pariin viikkoon rapeina näin säilytettynä, mutta suosittelen silti tarjoilemaan popkornit mahdollisimman pian niiden valmistamisen jälkeen.
Pakastaminen: Näitä ei kannata pakastaa.
Gluteeniton versio: Tee karamellikastikkeesta gluteeniton versio ja toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Mausteiset popparit

Sekoita karamellikastikkeen joukkoon 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä sekä 1/4 tl mustapippurijauhetta. Sekoita maustettu karamellikastike popkornien sekaan ja paista kuten perusohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomio huomio! Blogiin on tullut niin paljon bottien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin aina mahdollisimman pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu