perjantai 13. marraskuuta 2020

Kaura-omenapaistos

Pehmeiksi hautuneet kanelintuoksuiset omenat sekä rapea kaurapäällinen ovat ihana herkkujälkkäriklassikko. Kun lämpimän paistoksen päälle lätkäisee vielä kaurajätskipallon, on lautasella mahtava kylmän ja kuuman yhdistelmä.

Suosittelen omenoiksi kiinteitä sekä maukkaita omenoita, kuten granny smithejä tai santanoita. Jos käytät tosi makeita omenoita, voit vaihtaa veden sitruunamehuun. Margariiniksi kannattaa valita sellainen, jonka rasvapitoisuus on vähintään 60 %.

Erikoisruokavalio-ohjeistukset on koottu reseptin perään.

Kaura-omenapaistos, 4 annosta

  • 600 g omenoita
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl vettä
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko omenat ja levitä ne uunivuokaan. Sekoita niiden joukkoon kaneli ja lisää mukaan vesi.
  3. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon sokeri, suola ja kaurahiutaleet. Levitä kauraseos omenoiden pinnalle.
  4. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 30–40 minuuttia eli kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauraseos saanut kauniin ruskean värin.
  5. Tarjoile lämpimänä vegejätskin tai kauravaniljakastikkeen kera. Säilytä valmis paistos jääkaapissa.

Pakastaminen: En suosittele kaura-omenapaistoksen pakastamista, koska sen rapeus hyvin todennäköisesti kärsii sulaessaan.

Erikoisruokavaliot

Resepti on sellaisenaan maidoton, munaton ja laktoositon, kuten kaikki muutkin tämän blogin reseptit. Lisäksi resepti on pähkinätön ja soijaton.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita tai kokeile niiden tilalla tattarihiutaleita. Valitse myös gluteenittomat jätskit ja kastikkeet. Lue lisää gluteenittomasta vegaanisesta leivonnasta sekä tuotevinkkejä täältä.

Palmuöljytön versio: Käytä palmuöljytöntä margariinia, kuten Keiju 3 öljyä. Täältä voit lukea lisää vinkkejä palmuöljyttömistä, vegaanisista leivontaan soveltuvista tuotteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu