torstai 5. marraskuuta 2020

Muhkean mehevät tuplasuklaakeksit

Sinisellä tarjottimella on lomittain kolme suklaista keksiä sekä pieni lasillinen kauramaitoa. Tarjottimelle on aseteltu myös kaksi keltaista kehäkukkaa.
Tykkään itse syödä keksini kylmän kauramaidon kanssa tai joskus myös kahvin kanssa.

Tähän mennessä suurin osa blogin keksiresepteistä on ollut sellaisia ihanasti rapeita keksejä. Nyt asiaan tulee muutos, sillä tässä on resepti ihanasti pehmeille kekseille. Pehmeyden salaisuus piilee omenasoseessa! En yleensä suosittele sitä kekseihin, jos kekseistä on tarkoitus tehdä rapeita, mutta tällä kertaa tavoite oli toinen. Omenasoseen tilalla voi käyttää myös päärynäsosetta. Banaanisosekin käy, mutta sen ero omena- ja päärynäsoseeseen on siinä, että se myös maistuu lopputuloksessa. Suklaakeksin makumaailmaan se onneksi sopii hyvin.

Suosittelen margariiniksi jotain sellaista margariinia, jonka rasvapitoisuus on vähintään 60 %. Suklaa kannattaa valita oman maun mukaan, ja tähän voikin kokeilla myös maidottomia vaaleita suklaita, joita on tullut nyt taas jonkin verran lisää markkinoille. Omenasose voi olla mitä vain omenasosetta eli ei haittaa, vaikka se sisältäisi vähän sokeria. Bonne on yleisesti saatavilla oleva omenasose, mutta myös vauvansoseet käyvät.

Jos etsit reseptin gluteenitonta, soijatonta tai palmuöljytöntä versiota, ne on listattu reseptin perään.

Muhkean mehevät tuplasuklaakeksit, 8 kpl

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g maidotonta suklaata
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Jos margariini on kovaa, anna sen pehmetä huoneenlämmössä. 
  2. Sekoita margariini, omenasose, fariinisokeri, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe haarukalla tasaiseksi. Siivilöi joukkoon leivinjauhe ja sekoita. Siivilöi seuraavaksi mukaan vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Käytä tarvittaessa käsiäsi sekoittamiseen. Lisää viimeisenä taikinan sekaan pieniksi hipuiksi leikattu suklaa.
  3. Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Se onnistuu helpoiten, kun jaat taikinan ensin puoliksi, puolikkaat puoliksi ja nämä vielä puoliksi. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja aseta ne leivinpaperille jättäen niiden väliin hyvin tilaa. Voit vähän litistää palloja, mutta ne voi paistaa myös palloina.
  4. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 14 minuuttia. Keksit ovat vastapaistettuina tosi pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä ja kiinteytyä leivinpaperin päällä vähintään viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä. Säilytä valmiit keksit ilmatiiviisti huoneenlämmössä tai jääkaapissa. 

Pakastaminen: Keksit voi pakastaa.

Erikoisruokavaliot

Koska keksit ovat vegaanisia ne ovat sellaisenaan maidottomia, munattomia ja laktoosittomia. Ne ovat myös pähkinättömiä. Jos olet allerginen, niin tarkista kuitenkin raaka-aineiden pakkausmerkinnät mahdollisten allergeenijäämien varalta.

Gluteeniton versio: Vaihda vehnäjauhot Viljatuotteen Vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen tai Semperin Fin Mix -seokseen ja sekoita mukaan 1/4 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa. Lisää tarvittaessa vähän nestettä tai jauhoja, jos taikina tuntuu liian paksulta tai liian löysältä. Lue gluteenittomasta vegaanisesta leivonnasta lisää täältä.

Soijaton versio: Tarkista, että käyttämässäsi suklaassa ei ole soijalesitiiniä. Täältä voit lukea lisää vinkkejä soijattomaan vegaaniseen leivontaan.

Palmuöljytön versio: Keiju 3 öljyä on palmuöljytön margariinivaihtoehto, jota on aika yleisesti saatavilla. Samoin pullomargariinit ovat palmuöljyttömiä. Täältä saat lisää vinkkejä palmuöljyttömistä vegaaniseen leivontaan soveltuvista tuotteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu