perjantai 1. tammikuuta 2021

Keksipullakalenteri

Kuvan ylälaidassa on kaksi korvapuustia sinisellä tarjottimella sekä oranssi-keltainen kehäkukka. Keskellä on teksti, jossa lukee keksipullakalenteri. Kuvan alareunassa on paksuja suklaakeksejä päälletysten vaaleansinisellä tarjottimella sekä toinen kehäkukka.

Kivaa alkanutta vuotta kaikille! Aion nyt tammikuun ajan julkaista Instagramissa aloittelijoille sopivia reseptejä sekä vinkkejä munattomaan ja maidottomaan leipomiseen niin sanotun keksipullakalenterin muodossa. Reseptit ovat jo olemassa blogissa, mutta keksipullakalenterin avulla ne löytyvät kätevästi. Tavoitteenani on julkaista resepti päivittäin, mutta selviää vasta vähän myöhemmin, miten tavoite täyttyy. Kokoan kaikki linkit tähän tekstiin. 

Voit seurata minua ja keksipullakalenteria Instagramissa @kamomillankonditoria. Toivon keksipullakalenterin olevan avuksi kaikille muillekin, mutta sain idean tammikuun Vegaanihaasteesta, jonka taustaporukoissa olen toiminut jo pitkään. Haluan myös täältä blogin kautta auttaa uusia vegejä ja vegeleipuroinnista kiinnostuneita löytämään helppoja reseptejä. Voit lukea lisää Vegaanihaasteesta keksipullakalenterin alapuolelta.

Reseptin perässä on kerrottu suluissa, mikäli ohjeen voi toteuttaa gluteenittomana (G), soijattomana (S) tai pähkinättömänä (P).

Keksipullakalenteri

1. luukku: tosi helppo suklaakakku  (S, P) 

2. luukku: pulla (G, S, P)

3. luukku: maapähkinävoijuustokakku (G, S)

4. luukku: amerikkalaiset pannukakut (G, S, P)

5. luukku: muhkean mehevät tuplasuklaakeksit (G, S, P)

6. luukku: suklaa-banaanikakku (S, P)

7. luukku: suklaakiisseli suklaasta (G, S, P)

8. luukku: hasselpähkinämokkapalat (S)

9. luukku: minttuiset Oreo-whoopiet (G, S, P)

10. luukku: kaneli-sokerikeksit (G, S, P)

11. luukku: runebergintorttu (S), gluteeniton runebergintorttu (S, G)

12. luukku: porkkanakakku (S, P)

13. luukku: mansikkaruudut (S, P)

14. luukku: törkyöverikakku (G, S, P)

15. luukku: kardemumma-mantelikeksit (G, S)

16. luukku: appelsiinikakku (S, P)

17. luukku: marjapiirakka (G, S, P

18. luukku: marengit (G, S, P)

19. luukku: omenapiirakka (G, S, P)

20. luukku: suklaakuppikakut (G, S, P)

21. luukku: täytekakku (G, S, P) Katso myös täytekakkuopas!

22. luukku: täysjyväkeksit (G, S, P)

23. luukku: browniet (G, S, P)

24. luukku: suklaa-pistaasiwhoopiet (G, S)

25. luukku: lätyt (G, S, P)

26. luukku: suklaa-maapähkinävoipallot (G, S)

27. luukku: kaura-omenapaistos (G, S, P)

28. luukku: karamellikastike (G, S, P)

29. luukku: mehevä maustekakku (S, P)

30. luukku: snickers-kuppikakut (G, S)

31. luukku: keksipullat (S, P)


Vegaanihaaste

Tammikuun ekana päivänä starttasi jälleen tammikuun Vegaanihaaste. Sinäkin voit lähteä mukaan ilmoittautumalla haasteen nettisivuilla. Ilmoittautua voi ihan ympäri vuoden eli jos just nyt ei ole hyvä aika, voit kokeilla Vegaanihaastetta myös myöhemmin. Ilmoittautumalla saat päivittäisen uutiskirjeen sähköpostiin sekä niin halutessasi tuutorin avuksesi. Uutiskirjeessä on aina paljon tarpeellista tietoa, kuten reseptejä, ravitsemustietoutta, uutisia ja tuotevinkkejä. Osallistujille on perustettu myös Facebook-ryhmä, jossa on tosi aktiivista keskustelua kaikesta vegeilyyn liittyvästä. Haasteen saa toteuttaa just itselle sopivalla tyylillä joko täysin vegenä tai sitten eläinperäistä ruokaa vähentämällä. Osallistuminen on ilmaista eikä se sido mihinkään nyt eikä myöskään myöhemmin.

Olen ollut mukana Vegaanihaasteen suunnitteluporukassa vuodesta 2014 lähtien, ja on ihan mahtavaa saada olla tekemässä niin monen ihmisen vegekokeilusta mahdollisimman helppoa. Parasta on ylläpitää haasteen FB-ryhmää ja nähdä ihmisten valtava innostus. Suurimman osan Vegaanihaaste-hommista olen tehnyt vapaaehtoispohjalta, mutta olen ollut myös yhden vuoden ihan palkattuna työntekijänäkin Vegaanihaasteelle. 

Keksipullakalenteri on ihan oma ideani ja toteutukseni eikä se ole sidoksissa Vegaanihaasteeseen taloudellisesti eikä kyllä muullakaan tavoin. En tee blogissa muulloinkaan kaupallisia yhteistöitä.

2 kommenttia:

  1. Jee! Minä tosin seuraan kalenteria täältä blogin kautta. Ihan heti alkuun sanottakoon, että numero 1, Tosi helppo suklaakakku, on meillä ihan suosikki. Olen leiponut sitä varmaan ainakin 25x sekä myyjäisiin että juhliin ja se menee myös sekasyöjille oikein hyvin (eivät hoksaa reppanat vegaaniuden vastustajat, että syövät vahingossa vegaanista... hehheh). Esimerkiksi sekasyöjä-tyttäreni ihan toivoo, että tekisin sitä heille juhliin aina. Ja siellä myyjäisissä sain jakaa ohjettasi aika monelle, olivat kakusta niin vaikuttuneita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä hyvä kakku ja on tosi ihanaa, että se maistuu niin monille ja että reseptiä käytetään niin monenlaisiin tarkoituksiin :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu